Davide Astori preminuo u hotelu u Udinama, gde je ekipa boravila uoči utakmice sa Udinezeom, igrači su u šoku i tek poneki uspe da izusti po neku reč.

Tamošnji mediji redom javljaju da je preminuo kapiten fudbalera Fiorentine, 31-godišnji Davide Astori, a nesrećnog fudbalera pronašao je maser.

 

"Nije bio na doručku u 9.30, a obično je dolazio prvi. Otišli smo da proverimo, Davide je spavao sam u sobi. Još ne znamo šta je uzrok smrti. Lekari su samo ustanovili smrt. Telo je poslato na obdukciju, trenutno nemamo više detalja", rekao je potparol Fiorentine.

"Marko Sportielo ga je video poslednji. Neki igrači spavaju u dvokrevetnim, a neki u jednokrevetnim sobama".

 hotel u kojem je preminuo davide astori

*HOTEL U KOJEM JE PREMINUO DAVIDE ASTORIFOTO: EPA/ALBERTO LANCIA

Pojedini italijanski mediji naveli su da su igrači provalili u sobu, ali je Fiorentina objavila da je Astorija pronašao maser.

Prema pisanju medija u Udinama, igrač se jutros nije probudio u hotelu "La di Moret" gde je ekipa Fiorentina odsela pred gostovanje Udinezeu.

 

Portali u Italiji su velikom brzinom preneli ovu vest, posle čega je klub potvrdio iznenadnu smrt jednog od najboljih fudbalera.

"Fiorentina je duboko potresena i primorana da objavi da je kapiten Davide Astori preminuo", stoji u saopštenju.

Fudbalski klub Fiorentina je saopštio da je kapiten Astori preminuo u snu, ali uzrok smrti još nije poznat.

Centralni bek je sedmog januara napunio 31 godinu, a za italijansku reprezentaciju je upisao 14 nastupa, uz jedan pogodak.

Scroll to top