BalkansPress

Dobro došli!

Ideja se rodila nakon nedavne posete predsednika Srbije, Aleksandra Vučića Hrvatskoj, gde je razmenio mišljenje sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Poseta predsednika Srbije, Aleksandra Vučića Hrvatskoj donela je novu ideju koja može da utiče na napredak sporta u dve države.

 

Naime, čelnici Srbije i Hrvatske dogovorili su usmeno da dve države zajednički organizuju neko veliko takmičenje, a ambicija je da to bude Svetsko prvenstvo.

Plan se ne odnosi na fudbal, koji je faktički nemoguće dobiti, a reč je o košarci, rukometu ili vaterpolu.

Organizacija takvog događaja predstavljala bi veliki korak prema normalizaciji odnosa Srbije i Hrvatske, koji su iz godine u godinu sve bolji.

*Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

I Vučić i Kolinda su veliki ljubitelji sporta, a zajedničkom organizacijom Svetskog prvenstva značajno bi poboljšali bilateralne odnose, ali i ugled Srbije i Hrvatske u svetu.

Takođe, nema sumnje da bi i međunarodna zajednica pružila svu podršku ovoj ideji i da bi tako bili nadomak dobijanja organizacije tako velikog takmičenja.

- Dogovorili smo da se kandidujemo za zajedničku organizaciju nekog velikog takmičenja, na primer Svetskog prvenstva. To sigurno dobijamo ako idemo zajedno. Predsednica je za. Nadam se da će se i Andrej Plenković složiti. Ana (Brnabić prim. aut) će mene odmah poslušati - rekao je Vučić, koji je na kraju nedavne posete Hrvatskoj uzviknuo ''Živelo prvenstvo Srbije i Hrvatske''.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top