BalkansPress

Dobro došli!

Hoćemo li narednih 40 godina našoj deci ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima - zapitao se Cvetković.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković pojasnio je izjavu da očekuje podršku braće Hrvata u duelu sa Francuskom u ponedeljak od 18.15.

 

Inače, Cvetkovićeva izjava je mnoge iznenadila, bilo je raznih komentara na društvenim mrežama i portalima, na šta on nije ostao imun.

- Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže - rekao je prvobitno Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije, a sada se ponovo oglasio.

- Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave - rekao je Cvetković i tu se nije zaustavio.

*Foto: Ap / Tanjug/ Hina Miroslav Lelas/ nr

- Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope?

 

- Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve "velikosrbe", "velikohrvate", "velikobošnjake, "velikoalbance", koji našoj i svojoj deci kopaju grobove - pojasnio je selektor srpskog nacionalnog tima.

*Foto: Ap / Tanjug/ Hina Miroslav Lelas/ nr

Naša reprezentacija izgubila je šanse da se plasira u polufinale, a u grupi 1 zauzima poslednje mesto bez prenetih bodova, dok je Francuska prva sa šest bodova. Hrvatska ima identičan broj bodova uz utakmicu više, Norveška i Švedska imaju po četiri boda, Belorusija je na nuli poput Orlova.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top