BalkansPress

Dobro došli!

Organizator Australijen Opena nije imao previše obzira prema šestostrukom osvajaču prvog grend slema sezone.

Domaćini turnira u Melburnu zakazali su meč Novaka Đokovića sa Gaelom Monfisom po najvećoj vrućini u inače vrelom Melburnu.

 

Naime, važnost i interesovanje za Novakov meč jeste obezbedilo da se meč održi na najvećoj, Rod Lejver Areni, ali je prednost u smislu davanja večernjeg termina otišla u pravcu domaće igračice Ešli Barti (ne pre 19h po ovdašnjem vremenu) i prošlogodišnjeg osvajača Rodžera Federera (posle nje).

*Foto: Guliver / Alex Goodlett / Getty Images

Federer je, na sinoćnjoj konferenciji za medije, najavio da će tražiti od organizatora da mu se omogući igranje u večernjem terminu (protivnik Nemac Štruf) – i ovim je potvrđeno da je njegova molba uslišena na štetu našeg asa.

Tako je Novak drugi put uzastopce bukiran za treći meč od početka dnevnog programa – što svakako nije nešto čemu se on može radovati.

 

Kako je za sutra najavljena temperatura od oko 37 podeoka na celzijusovoj skali, takvi uslovi su sve samo ne prijatni za igrača koji je i pre imao zdravstvenih problema da nastupa po ovakvom vremenu, a sada se vraća posle šestomesečne pauze, i to u meču protiv jednog od godinama najspremnijih igrača na turneji.

*Foto: Tanjug / AP

Naravno, Novak sigurno nije očekivao da će sa pozicijom 14 i ispadanjem u drugom kolu prošle godine biti uvažavan na isti način kao ranijih godina. I fizičko stanje (u jednom od svojih najmršavijih izdanja u Melburnu) i kondiciju je doveo na nivo na kojem bi mogao da se nosi sa ovakvim izazovima.

Ipak, u kombinaciji sa povredom lakta (nosi poseban, veoma čvrst steznik) i rastrčanim protivnikom izuzetnih atletskih sposobnosti – bilo bi neuviđajno reći da ovaj činilac ne daje razloga za dodatnu brigu.

Meč Đoković – Monfis neće početi pre 14.00 po lokalnom vremenu, odnosno 4 sati izjutra po našem.

(BalkansPress / Od specijalnog izveštača iz Melburna, Vuka Brajovića)

Scroll to top