BalkansPress

Dobro došli!

Na početku karijere bio sam prestravljen, ali nisam smeo to da pokažem. Odlučio sam da Vlada gledam pravo u oči dok ne spusti glavu, priseća se jedan od najboljih centara.

Gorostasni centar Šakil O‘Nil godinama je bio strah i trepet za sve NBA centre, a malo je poznato da je na samom početku karijere on bio taj koji se najviše plašio, čak i Vlada Divca.

 

Čovek koji je osvojio četiri šampionske titule prisetio se svoje debitantske sezone, u kojoj je igrajući za Orlando pokazao da će biti jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Sada je prvi put priznao da je u svojim prvim mečevima na NBA parketu zapravo on bio prestravljen.

- Evo, ovo ću sada prvi put da kažem, bilo mi je strašno. Bio sam prestravljen jer sam, na primer, znao da moram da igram u Njujorku protiv Patrika Juinga i bilo mi je frka da se ne osramotim. Nisam hteo da se probudim i vidim u novinama „Juing 50, Šek 10“ ili „Juing razvalio Šeka“ - rekao je O‘Nil i dodao:

- Ma koliko god sam bio uplašen, rešio sam da to nikako ne pokazujem. Izabrao sam taktiku da protivnika gledam pravo u oči. Tako je bilo i sa Divcem, gledao sam ga dok on nije spustio glavu. Tada sam sebi rekao: Aha, imam te!

Rivalitet između Vlada i Šakila godinama je bivao sve ozbiljniji, a dosegao je vrhunac kada se Sakramento s Lejkersima borio za titulu Zapadne konferencije, pa samim tim i za NBA finale. Divac i O‘Nil imali su mnogo nezaboravnih duela, srpski as je često uspevao da nadmudri grdosiju iz Los Anđelesa iako je bio fizički inferiorniji.

 

Mozak i mišići

*DIVAC: ŠEK NIKAD NIJE IMAO TALENAT

Šakil O‘Nil je umeo da isproziva Divca, pa čak i da se neprimereno šali na njegov račun. Interesantno je da su oni kasnije izgladili odnose, čak je i O‘Nil postao manjinski vlasnik Kingsa, pa je samim tim Šek njegov poslodavac.

- O‘Nil mi je oduvek šef (smeh). Nikada nije bio talentovan. Ja sam bio talentovan, a on samo jak - rekao je svojevremeno Divac o velikom rivalu.

*ŠAKIL O‘NIL

- Titule: 2000, 2001, 2002, 2006.

- MVP: 2000.

- Ruki godine: 1993.

- Najbolji strelac: 1995, 2000.

- Statistika: 23,7 p, 10,9 sk, 2,5 as

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top