BalkansPress

Dobro došli!

Ako se ikada bude pravila lista osoba koju Novakovi navijači najmanje vole iz njegovog tima, na njenom vrhu će sigurno biti Pepe Imaz. Od kada ga je Đoković predstavio javnosti, obožavaoci, ali i neke teniske legende, baš u pojavi kontraverznog gurua, vide krivca za pad svog idola.

Španac, čija se filozofija oslanja na propagiranje „mira i ljubavi“, ali i „ljubavi, poštovanja i prihvatanja sebe“, ne oglašava se često u medijima, međutim ovih dana je ponovo u žiži javnosti jer je u intervjuu za španske medije svima jasno poručio:

„Ne osećam se krivim za Novakov pad.“

On je u pomenutom intervjuu istakao da je posle lošeg iskustva koje je sam doživeo, poželeo da pomogne sportistima da prevaziđu krize sa kojima se susreću, a koje bi mogle lako da pređu u depresiju.

 

„Imao sam problem sa bulimijom. Pokušao sam hranom da nadomestim prazninu koju sam osećao u sebi. Mučio sam se, a onda je došao trenutak kada sam shvatio da moram da volim i poštujem sebe. I da je to rešenje za moje probleme“, istakao je Imaz.

On je ponovio da je Novaka upoznao preko Marka Đokovića koji je zbog problema sa neprihvatanjem sebe (po sopstvenom priznanju, nekoliko godina nije mogao da kaže roditeljima i braći da ih voli, bio nesiguran u sebe), potražio pomoć Pepea Imaza.

„Marko se osećao loše, pitao me da mu pomognem, a posle našeg rada primetne su bile promene u njegovom raspoloženju. Porodica je primetila da naš rad daje rezultata, a Novak je želeo da bude u toku i da zna ko radi sa Markom. Tako sam ga i upoznao pre četiri i po godine“, rekao je Imaz.

Španac je istakao i da je Novaku pomogao.

„Nemam nikakvog uticaja na Noleta sa strane teniskog aspekta. Ne osećam se krivim za njegov pad. Novak je osvojio Rolan Garos posle šest ili sedam godina neprekidnog igranja. Tada nije ispoštovao proces oporavka, nije želeo da odmori, već je odmah postavio nove ciljeve, Vimbldon i Olimpijske igre. Tada je usledio pad, ali on prvi želi ponovo da pobeđuje“, zaključio je Pepe Imaz.

Scroll to top