BalkansPress

Dobro došli!

Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija Đokić ubijeni su istog oružja. Policijska istraga ubistva porodice Đokić iz Aleksinca trenutno je, kako saznajemo, usmerena na pronalaženje oružja kojim je izvršeno trostruko ubistvo.

Svirepo ubistvo Đokića jedan je od težih slučajeva u Srbiji iz nekoliko razloga. Nestanak porodice je prijavljen dva dana nakon što se dogodio, a kod ovakvih zločina u istrazi su presudni upravo prvi trenuci. Situaciju jako otežava i to što su automobil i troje nesrećnih ljudi zapaljeni i izgoreli su do neprepoznatljivosti.

PROČITAJTE: OTKRIVEN IDENTITET UBICA! Pitanje je dana kada će ih uhapsiti

 

Kako saznajemo, policija je do sada razgovarala sa članovima uže i šire porodice u nekoliko navrata. Ispitano je i na desetine građana među kojima i meštani sela u kom su Đokići boravili, ali i prijatelji i komšije ubijenih iz Aleksinca.

Tela porodice Đokić juče su dovezena u porodičnu kuću u Moravcu

*Tela porodice Đokić juče su dovezena u porodičnu kuću u Moravcu, FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Blicov izvor iz istrage kaže da dokaza na licu mesta gotovo da nema jer je prvenstveno vatra uništila sve. Kako saznajemo, otuda se češlja bukvalno svaki milimetar aleksinačkog kraja u potrazi za oružjem kojim je izvršeno ubistvo.

- Pretražuje se čitav kraj, sve počev od dela gde su pronađena tela i automobil. Ubice u ovakvim slučajevima bace ili sakriju oružje - kaže naš izvor.

Goran Đokić i njegova ćerka Lidija

*Goran Đokić i njegova ćerka Lidija, FOTO: DRUSTVENE MREZE

Kada je reč o ubici policija ostaje koncentrisana na Aleksinac i okolinu.

- Mesto gde je porodica spaljena je toliko zabačeno i nepristupačno da je isključena svaka mogućnost da je ubica iz nekog drugog kraja. Na taj teren koji se nije video ni iz helikoptera može da dođe samo neko ko zna svaki pedalj ovog kraja - kaže izvor “Blica”.

O broju uključenih u zločin takođe nema jasnog dokaza. Prema dosadašnjoj istrazi veruje se da ih je bilo dvoje.

 

Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a potom su njihova tela zapaljena i pa bačena u šiblje, gde su bila prekrivena granama, lišćem i daskama.

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela.

Policija na mestu na kom su pronađena tela ubijene porodice

*Policija na mestu na kom su pronađena tela ubijene porodice, FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu. Istraga ovog nezapamćenog zločina je u toku. Porodica Đokić biće sahranjena danas na lokalnom goblju u Moravcu. U Aleksincu je danas Dan žalosti.

Scroll to top