BalkansPress

Dobro došli!

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25) iz Aleksinca čija su tela pronađena spaljena u ataru sela Moravac, oteti su nepuna dva minuta nakon odlaska iz kuće Goranove majke u ovom aleksinačkom selu.

Toliko je vremena, naime, potrebno da se od porodične kuće Đokića u kojoj su boravili, stigne do raskrsnice na glavnom putu u Moravcu, na kojem su umesto ka Aleksincu gde žive, krenuli u suprotnom smeru ka Tešici, što je siguran znak da su tada već bili oteti.

PROČITAJTE: Komšije primetile da se iz kupatila sliva voda - deca stradala dok su se kupala? (VIDEO)

 

- Nakon izlaska iz majčine kuće, Goran je na tri mesta morao da se zaustavi kolima, pa je pretpostavka da je to bio trenutak kada ga je zaskočio otmičar koji je verovatno imao i pomagača. Otmica se najverovatnije desila na raskrsnici sa glavnim putem Žitkovac - Tešica jer sa desne strane celim dužinom ulice koja vodi od pruge nema kuća a sa druge strane je dvorište opasano ogradom i zelenilom dok je pred samom raskrsnicom znak "stop" pred kojim vozači moraju da stanu.

Mesto na kojem je kidnapovana porodica Đokić, foto: Branko Janačković

*Mesto na kojem je kidnapovana porodica Đokić, foto: Branko Janačković

Goran je po odlasku od majke prvi put morao da stane na raskrsnici ulica Moravske i Milentija Popovića, ali je malo verovatno da su ih tu zaskočili otmičari jer sa obe strane uličice ima kuća.

Morao je da zastane i pred pružnim prelazom ali ni to mesto nije najpogodnije jer vozila mogu preći i bez potpunog zaustavljanja, samo uz usporavanje, tako da pomenuta raskrsnica sa glavnim putem ostaje kao najizvesnije mesto otmice kaže naš sagovornik.

 

Naravno, ne isključuje se kao mogući pravac istrage i da ga je ga je, duž cele ove rute, zaustavila osoba koju dobro poznaje, jer u suprotnom ne bi stao.

-Goran je pre dve godine bio meta napada i razbojništva nakon čega je bio izuzetno oprezan. Dobro je vodio računa ko se nalazi oko njega kad je na ulici i sigurno ne bi stao nekom nepoznatom čoveku već samo nekom u koga ima poverenje. Druga opcija je da su ga otmičari zaskočili kada je stao na raskrsnici. Čak i da je bio naoružan, ne bi imao vremena da reaguje a pogotovo jer su mu u kolima bile žena i ćerka, čije živote sigurno ne bi izložio riziku. Moguće je da je naoružani napadač pritrčao do kola, zapretio oružjem i ušao u vozilo. Ako je seo na zadnje sedište gde je bila ćerka, Goran je morao da sluša naređenja, kaže naš izvor.

Ovde je kidnapovana porodica Đokić, foto: Branko Janačković

*Ovde su pronađena tela porodice Đokić, foto: Branko Janačković

Đokići su se u prvo vreme sigurno nadali da će se sve završiti samo pljačkom, ali su nade počele da blede kako su odmicali u mrak, kroz neosvetljene zemljane puteljke, između njiva i kukuruzišta. Kolikom su intenzitetu straha bili izloženi dok su tih desetak minuta išli kolima kroz mrak, može samo da se nagađa.

Ovde su pronađena tela porodice Đokić, foto: Branko Janačković

*Ovde su pronađena tela porodice Đokić, foto: Branko Janačković

PROČITAJTE: ĐOKIĆI UBIJENI IZ KORISTOLJUBLJA? Novi detalji zločina u Aleksincu, porodica identifikovana na osnovu nakita

 

Mesto koje su otmičari izabrali za likvidaciju je očigledno dobro izabrano jer je to najudaljenija tačka od Moravca. Mesto koje meštani zovu "Dudina bara", nalazi se na pedesetak metara od obale Južne Morave i za njega znaju uglavnom ribolovci. Živog čoveka noću nema na udaljenosti od najmanje tri kilometara pa vapaje i krike, ne bi imao ni ko da čuje. Osim šuma vetra u krošnjama topola, huka reke i automobila koji jure obližnjim auto putem, nema drugih zvukova. I danas, dan nakon otkrića tela i monstruoznog zločina, mesto izgleda sablasno tiho. Ličilo bi na bilo koji zabiti kutak prirode, da nije oštrog mirisa paljevine koji još lebdi nad jamom u koju su bila bačena spaljena tela.

Mesto na kojem su pronađena tela je najudaljenija tačka od Moravca prema reci, foto: Branko Janačković

*Mesto na kojem su pronađena tela je najudaljenija tačka od Moravca prema reci, foto: Branko Janačković

Meštani šokirani zločinom

Meštani Moravca šokirani su zločinom koji je potresao celu Srbiju. U strahu, kad padne mrak, malo ko se može videti na ulici.

-Sinoć sam izašao na ulicu, nigde nikog. Svi se zatvorili u kuće. Kako i ne bi kad se ovako monstruozan zločin desio baš u našem selu. I što je najgore, onaj ko je to počinio, još je na slobodi, kaže jedan meštanin Moravca, tražeći anonimnost.

 

Scroll to top