BalkansPress

Dobro došli!

Od nestale porodice Đokić, Gordane, Gorana i Lidije, već peti dan nema ni traga. Helikopteri dva dana nadleću okolinu Aleksinca u potrazi za njihovim automobilom, "pasatom" crne boje, ronioci pretražuju Bavansko jezero, inspektori su drugi put detaljno pretresli njihov porodični stan... I ništa. Đokići kao da su "u zemlju propali".

PROČITAJTE: UBIO SAM IH DA BI BILI SA MNOM KAD UMREM: Otac monstrum osumnjičen za smrt troje dece izneo detalje zločina!

 

Komšije nestale porodice iz Aleksinca kažu da se za njih nikakve loše stvari nikada nisu vezivale, da su bili "nasmejana i skladna porodica". Misterija njihovog nestanka time je još veća.

Lidija Đokić

*Lidija Đokić, FOTO: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE

- Znam Gorana 100 godina. Znam mu i ženu i ćerku. Otkad ih znam nikada jednu lošu stvar za njih nisam čuo. Ćerka, 25 godina, dete skroz na mestu. Niko ništa loše da kaže. Niti se Goran nešto eksponirao, niti Gordana - priča on i dodaje da su gotovo uvek bili nasmejani:

"Veoma su složni. Kad izađu ispred zgrade smeju se i zezaju. Ovakva misterija nikad se nije desila u Aleksincu... Ma samo da na dobro izađe - kaže jedan od komšija i drug nestalog Gorana.

Članovi najuže porodice Đokića ispred njihovog porodičnog stana

*Članovi najuže porodice Đokića ispred njihovog porodičnog stana, FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Goranova majka, Gordanin otac, braća i snajka bili su u četvrtak s policijom u njihovom porodičnom stanu. S policijom su ušli u stan kako bi inspektori izvršili detaljan pretreg istog u potrazi za bilo čim neobičnim, nekim tragom koji bi ukazao gde su Đokići nestali... Nakon dva sata pregled stana je završen, a članovi porodice, zabrinuti i u suzama, za medije nisu želeli da komentarišu ništa.

U potrazi za tragovima koji bi mogli da reše misteriju, policija se potom uputila i do Goranove menjačnice koja se nalazi u istoj ulici gde im je i dom. Ključ niko od članova porodice nema, on je kod nestalog muškarca. Ovaj objekat policija još nije obila, ali na prvi pogled ni u menjačnici ništa nije neobično.

Zoran Stojković, koji je kum brata Gorana Đokića iz Aleksinca čiji je nestanak sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom prijavljen u utorak, a koji je ranije i radio u njegovoj menjačnici, kaže da oni nisu imali običaj da idu negde a da se ne jave i da je veoma zabrinut.

 

Nisu imali običaj da negde otputuju a da nikome ne kažu. To su bezazlene stvari koje me pitate, u šoku sam, ne mogu da pričam - rekao je Stojković koji je radio u Goranovoj menjačnici do marta prošle godine. Nakon toga je, kako kažu komšije, Goran radio sam.

Stojković tvrdi da ne postoji šansa da je Goran sa suprugom i ćerkom negde otputovao na par dana, a da se ne javlja.

- Isključeno je da negde ode da se ne javlja, išao je sa ćerkom sa porodicom za vikend, uvek se javljao. Ne znam da li je imao neki motiv da nestane. U šoku sam, apsolutno ne znam ništa, to je sve iznenađujuće za sve nas. Brinem, strahujem da im se nešto desilo, možda i ono najgore - rekao je on.

Helikopteri dva dana nadleću reon

Menjačnica nestale porodice zatvorena je od ponedeljka

*Menjačnica nestale porodice zatvorena je od ponedeljka, FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Helikopterska jedinica MUP već dva dana nadleće reon oko Aleksinca u potrazi za automobilom kojim se kobne noći vozila nestala porodica. U pitanju je crni "folksvagen pasat" registarskih oznaka AL028AI, međutim za sada ova potraga nije dala nikakve rezultate.

Komšije porodice Đokić komentarišu da ih porodica helikopterima traži "od Smedereva do Vranja", međutim za sada bezuspešno.

 

Ronioci pretražuju jezero

U potragu su se u toku jučerašnjeg dana uključili i ronioci koji su najpre započeli pretragu sonarom Bovanskog jezera koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca. Ni ova pretraga za sada nije dala nikakve rezultate. Ronioci su spremni da se spuste u jezero ukoliko sonar detektuje nešto neobično u vodi.

Ronioci sonarom pretražuju jezero

*Ronioci sonarom pretražuju jezero, FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Podsetimo, Đokići su nestali u nedelju 26. septembra kada su iz Moravca, gde su kod Goranove majke pravili ajvar, krenuli ka Aleksincu. Kući nisu stigli, a porodica je njihov nestanak prijavila u utorak kada su shvatili da Goranova menjačnica nije otvorena dva dana, da se na njihove telefone niko ne javlja, a da su poslednji put na mreži bili upravo u nedelju u ponoć.

Njihov automobil snimljen je poslednji put u nedelju, 10 minuta iza ponoći, kod auto-perionice na izlazu iz mesta Žitkovac, na putu ka Aleksincu. Nakon toga Đokićima se izgubio svaki trag, a njihovi najbliži slute na najgore.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top