BalkansPress

Dobro došli!

Majka je ušla u kuću i zamolila je sina da zatvori ulazna vrata za njima. Kada je dete to htelo da učini jedan rotvajler je skočio na dečaka, a zatim i drugi. Majka je dotrčala i kao lavica se borila da spasi dete iz čeljusti dva rotvajlera, međutim, to je bilo nemoguće...

Ovim rečima stravičnu tragediju, koja se dogodila u utorak uveče u porodičnoj kući u Senti kada su pomahnitali psi nasmrt izujedali četvorogodišnjeg D. B, opisuje naš izvor.

D. B. je od stravičnih povreda, koje su mu nanela dva rotvajlera na pragu kuće u kojoj je živeo sam sa majkom, preminuo na putu do bolnice.

 

Nezapamćena tragedija dogodila se u utorak uveče, na dan kada je dečak napunio četiri godine zbog čega je majka Martina B. naručila picu za večeru. Kako saznajemo dostavljač pice je predao majci picu, a njihovi vlasnički psi, dva rotvajlera i jedan doberman su bili u dvorištu. Iako imaju svoj boks šetali su dvorištem pošto nikada pre nisu bili agresivni, niti na bilo koji način "kretali na dete".

- Sve je bilo prestrašno, dete je zadobilo izuzetno teške povrede po telu, ali je i majka povređena - kaže sagovornik i dodaje da je dečak trebalo da bude prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, međutim, izdahnuo je na putu do bolnice.

*FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Samohrana majka nastradalog dečaka se zbog zadobijenih povreda u pokušaju da odbrani dete nalazi u Novom Sadu na lečenju. Uviđaj na licu mesta izvršili su policija i Više javno tužilaštvo u Subotici, dok predmet o ovom strašnom događaju vodi zamenik višeg tužioca Branislav Rankov. Prema nalogu VJT psi će biti eutanazirani, dok je telo dečaka na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

 

Komšije u suzama, šok zbog nezapamćene tragedije

U Senti vlada ogromna tuga i neverica. Komšije u Vozarskoj ulici na samoj periferiji ne mogu da veruju da su psi usmrtili dečaka.

- Nismo ništa čuli sinoć, ali smo jutros pročitali u medijima i videli smo policiju i mnogo automobila u našoj ulici. Martina je dobra žena, a mali D. je bio presladak dečak. Koliko znam imala je ženku i mužjaka rotvajlera i jednog doberbama, nikada sa njima nije bilo problema. Ne mogu da zamislim kako joj je, pitam se da li će uspeti psihički sve ovo preživi, a kako čujem ni njene povrede nisu bezazlene – rekla je komšinica u Vozarskoj ulici kroz suze.

Kuća u kojoj se dogodila nezapamćena tragedija

*Kuća u kojoj se dogodila nezapamćena tragedija, FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA

I drugi meštani i komšije zaplakali su kada su čuli da dečak nije preživeo napad razjarenih pasa.

- Majka radi u jednoj fabrici. U kući su živeli samo ona i sin. Ovo je strašno, ovo je prestrašno. Siroto dete, bože, šta će sada jadna žena - kažu komšije.

Psi odvedeni

Tokom prepodneva u sredu u pratnji policije pred kuću u Vozarskoj 5 stigli su radnici Zoohigijene JP Kikinda i u specijalizovanom vozilu odveli su pse. Nakon toga policija je zapečatila kapiju iza koje se dogodila nezapamćena tragedija.

U napadu na dečaka D. B. učestvovali su samo rotvajleri, ali su iz dvorišta i boksova komunalni radnici odveli i dobermana. Nezvanično saznajemo da je majka imala ženku i mužjaka rotvajlera i da je ranije prodavala njihove štence.

- Jedan dečji život je ugašen u trenu na užasno bolan način i to je najstrašnije – zaključuje jedan Senćanin.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top