BalkansPress

Dobro došli!

Kao po ugledu na zloglasni "zemunski klan" i Belivuk je u beogradskom naselju Zvezdara krenuo da zida svoju "tvrđavu".

Ova "mala Šilerova" ima nekoliko spratova izlivenih u betonu, a stavljena su blindirana stakla. Prema nezvaničnim saznanjima, unutar kuće napravljen je hodnik koji spaja ovo zdanje sa susednom vilom, koja je u vlasništvu Marka Miljkovića.

Maretova kuća opasana je visokim zidinama sa šiljcima, a "krase" je sigurnosne kamere čija pojedinačna vrednost prelazi 10.000 evra.

- Ova kratka ulica u potpunosti je prekrivena video-nadzorom, a softver je toliko osetljiv da obezbeđenju kuće signalizira ako se isti lik pojavi dva puta pred ovim mafijaškim zdanjem - kažu nam u istrazi.

 

Inače, na blindiranoj kući Veljka Belivuka i danas su izvođeni građevinski radovi, kao da se ništa ne dešava. Sa druge strane, na Miljkovićevom domu bile su spuštene roletne i samo su kamere pomno pratile prolaznike.

*Foto: Ž. Knežević

*Foto: Ž. Knežević

 

*Foto: Ž. Knežević

*Foto: Ž. Knežević

 

Bunker na stadionu Partizana

Veljko Belivuk i njegova kriminalna ekipa stadion Partizana pretvorili su praktično u svoje carstvo. Kao pripadnici najjače navijačke grupe, prvo "Janjičari", a potom "Principi", zauzeli su neke prostorije unutar stadiona, koje su predstavljale njihovu tvrđavu i u koje niko nije smeo da uđe. Belivuk je unutra čak imao i strogo čuvani bunker sa video-nadzorom ispred ulaza, ali i u samoj prostoriji.

Velja Nevolja, kako je prozvan u javnosti, i njegovi "navijači" zaposeli su i restoran ispod istočne tribine. Nakon toga u ovo kultno beogradsko mesto prestali su da dolaze redovni gosti. Ova ekipa takođe je nesmetano koristila i klupsku teretanu, koja je bila isključivo namenjena sportistima koji nastupaju za Partizan. Ispod južne tribine imali su i svoje kancelarije, koje je juče pretresala policija.

(Izvor: Novosti.rs / Foto: Ž. Knežević)

Scroll to top