BalkansPress

Dobro došli!

Dečak (9), koji se u utorak obesio u svojoj sobi u stanu u Beogradu, unuk je srpskog generala Božidara Delića.

Dečak (9) kojeg su roditelji pronašli obešenog u njegovoj sobi najverovatnije je izgubio život zbog učešća u „Blackout izazovu“ na društvenoj mreži TikTok.

Ovaj „izazov“ podrazumeva da deca stave sebi kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju taj čin mobilnim telefonom sve dok ne padnu u nesvest. „Igra gušenja“ ili kako se još zove „Izazov onesvešćivanja“ je, nažalost, trend među mališanima.

 

Deca koja gledaju snimak najpre se smeju, potom bivaju uplašena da li će se njihov drug ili drugarica povratiti iz nesvesti, a sve se završava divljenjem i „ohrabrivanjem“ kako je „junak izazova“ ispao „pravi car“, „neuništiv“, „hrabar“, „Bog“...

PROČITAJTE: NAJSTRAŠNIJA ISPOVEST DO SADA: Zlostavljao me je 7 meseci, stalno sam povraćala - i danas njegov miris osećam na sebi

Želju da prate i učestvuju u „izazovima“ objašnjavaju jednom jedinom rečju – drama. Uzbuđenje koje bi trebalo da osete zbog pobede u nekom sportskom takmičenju deca su zamenila adrenalinskim uzbuđenjem zbog „hodanja po žici na ivici života i smrti“.

Prema prvim informacijam dečak se bio zaključao u stanu pa su morali da obijaju vrata.

Ekipa Hitne pomoći je pokušala da ga reanimira, međutim, dečak je preminuo.

Scroll to top