BalkansPress

Dobro došli!

Simbol ludih 90-ih godina u Srbiji, Aleksandar Knežević Knele, naterao je jednom prilikom celu fudbalsku ekipu da obučeni plivaju u bazenu!

Knele je živeo ludo i brzo, a tako je i završio. Ubijen je u beogradskom hotelu "Hajat" u noći između 28. i 29. oktobra 1992, kada je imao samo 21 godinu.

Ipak, za života je uspeo da, kao jedan od prvih pucača na beogradskom asfaltu, koji je pritom važio za neustrašivog, postane možda i najveća "legenda 90-ih".

PROČITAJTE: JEDINI ČOVEK KOJI JE SMEO DA ODBRUSI ARKANU: Matori, moje vreme tek dolazi, čućeš ti još za...

O Kneletu se i danas ispredaju brojne priče...

Jednu od njih ispričao je njegov pulen prozvan "Mali Knele".

Taj događaj odigrao se u hotelu "Mitrovac" na Tari.

 

"Dok smo nabildovani Kneletov drug i ja igrali stoni tenis, sa strane su stajali fudbaleri Budućnosti iz Podgorice i smejali se bilderu koji je bio očajan u stonom tenisu. U tom trenutku dole silazi Knele, primeti šta se dešava i to počinje da ga nervira. Reč tamo, reč 'vamo, došlo je do čarke. Nakon kraće rasprave, Knele vadi pištolj i sve fudbalere tera u teretanu i kaže:

'Pošto ste se vi smejali mom drugaru, sad ćemo mi vama. Ko ne bude mogao da uradi isto što i on, onda ide na kupanje u bazen ali obučen!'

*Foto: Legende devedesetih

Bilder je digao iz benča 150kg 5 puta, fudbaleri su se pogledali i shvatili da im kupanje ne gine. Knele im je naredio da svi uskoče u bazen, ali mu ni to nije bilo dosta. Terao ih je da plivaju onako obučeni, u trenerkama. Na kraju ga je moj teča upravnik hotela zamolio da prestane da ih muči i tako se to završilo.

PROČITAJTE: BILA JE KUMA ŽESTOKIH MOMAKA S VRELOG BG ASFALTA 90-IH: Sa SCENE nestala, kada joj je dečko poginuo na ratištu, a i danas je FATALNA

Tih par dana koliko su tu boravili, ja sam uvek bio pored njega, tako da su me na kraju u hotelu prozvali Mali Knele", ispričao je svedok ovog događaja. 

U sezoni 1991/92 ekipu Budućnosti sa klupe je predvodio trener Milan Živadinović, a igrali su, između ostalih, Anto Drobnjak, Miodrag Grof Božović, Niša Saveljić, Viktor Trenevski, Dejan Vukićević i svi su kasnije karijere nastavili u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Nije, međutim, poznato ko je od njih plivao obučen na Tari...

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top