Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je danas da ne bi bio iznenađen da Apelacioni sud početkom oktobra potvrdi prvostepenu presudu u procesu za "pokušaj terorizma" 2016, a kojom su Andrija Mandić i on osuđeni na po pet godina zatvora.

Milan Knežević

*Milan Knežević, Foto: EPA

Knežević je za emisiju Fokus b92 televizije rekao da je inscenirani "državni udar" imao dominantan cilj da ukloni Mandića i njega sa crnogorske političke scene i zabrane Demokratski front, kao najjači opozicioni savez.

"Mi smo osuđeni na po pet godina zatvora i sticanjem okolnosti očekuje se da početkom oktobra budu ročišta na kojima će se razmatrati naše žalbe. Ne bi me začudilo da Apelacioni sud pod pritiskom potvrdi presude Mandiću i meni, jer je interes da se srpski predstavnici stigmatizuju i udalje iz političkog života", rekao je Knežević.

 

Knežević je rekao da bi se to moglo dogoditi iako je, kako kaže, jasno da je Ðukanović inscenirao "državni udar" na izborni dan 2016. jer je Demokratski front, kako kaže, i tada trebalo da pobedi.

Dodao je da ni Mandić ni on ne žele tim pitanjem da opterećuju koaliciju Za budućnost Crne Gore i kandidata za mandatara Zdravka Krivokapića.

"A iskreno mislim da ne postoji ni neko veliko interesovanje unutar koalicije za našu sudbinu", kazao je Knežević.

Milan Knežević, Andrija Mandić

*Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: EPA

Istakao je da je "uslov svih uslova" za formiranje buduće vlasti povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, što je, kako kaže, moguće učiniti u parlamentu i pre formiranja nove vlade.

To je, dodaje, nešto što je obećano građanima Crne Gore.

 

Situaciju u kojoj predsednik Crne Gore Milo Ðukanović optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je srušio vlast DPS-a s jedne strane, dok drugi Vučića optužuje da ruši pobedničku koaliciju, Knežević naziva šizofrenom.

Govoreći o formiranju vlade, Knežević kaže da se još nije stiglo do personalnih rešenja, jer, kako kaže, lider URA i nosilac liste koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović, traži da Srbi ne mogu biti na fuknkcijama u resorima bezbednosti.

Crnogorska policija

*Crnogorska policija, Foto: Printscreen

"Mi ne prihvatamo da se delimo na podobne i nepodobne Srbe", naveo je Knežević i istakao da Demokratski front ima obavezu prema svojim glasačima.

"Pobedio je srpski narod, mi ne razmišljamo o personalnim rešenjima, ali branimo interese srpskog naroda", kazao je Knežević.

Scroll to top