Pljevljakinja Maja Čabarkapa, doktorant mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, raskinula je Ugovor o dodeli stipendije za doktorska istraživanja vredan više od 50 hiljada evra!

Kako je istakla, ne želi na bilo koji način da ima vezu sa vlašću koja zatire srpski narod i pravoslavlje. O ovoj odluci obavestila je ministarku nauke, Sanju Damjanović. Pismo prenosimo u celosti.

PROČITAJTE: HEROJ SRBIJE: Ovo je Senad koji je dao veštačko disanje ženi sa koronom, iako je znao da je zaražena!

- Poštovana gospođo Damjanović,

Silom prilika bila sam prinuđena da propratim društveno-političke prilike u Crnoj Gori. Tako, već jedno mesec i po-dva aktivno pratim aktuelna dešavanja, a onda sam samoinicijativno proučila i sastav trenutne Vlade i višedecenijski način odlučivanja/delovanja, te rad parlamenta od 7. novembra 2016. na ovamo. Nažalost, ustanovila sam diskriminaciju, narušavanje osnovnih ljudskih prava i nedemokratičnost/apsolutizam.

 

Sve bi ovo možda nekako bilo i „podnošljivo i „fair game“ da nisam primetila i opasne, agresivne, javne i krajnje bezobrazne satanističke tendencije i rituale orkestrirane od strane vladajuće garniture. Sporni „Zakon o slobodi veroispovesti“ je samo vrh ledenog brega. Meni je zaista žao da primetim da ste i Vi deo svega toga – pobornik ili neko ko sve to prećutno podržava, jeg Vas prevashodno cenim kao stručnjaka ali i Vaš rad u okviru Ministarstva.

Kao Srpkinji, vernici SPC ali i Crnogorki i kosmopoliti meni moja duhovnost, čast, ljudsko dostojanstvo, razum i patriotizam ne dozvoljavaju da imam bilo kakve veze sa svim tim, niti da prećutno gledam i samim tim sudelujem u pokušajima zatiranja mog srpskog naroda i mog pravoslavlja u ovoj državi. Dakle, ograđujem se od delovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori, i obaveštavam Vas da raskidam Ugovor (effective immediately) o dodeli stipendije za doktorska istraživanja u Crnoj Gori potpisan 02.12.2019. godine, između Ministarstva nauke Crne Gore, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i mene, a čiji je ukupni bruto iznos 52 560 evra. Doktorske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore neću prekidati, jeg smatram da za tim nema potrebe.

Želim Vam svako dobro u daljem životu i radu - poručila je Čabarkapa.

Scroll to top