Posle časa geografije emitovanog na RTS kanalu, na kojem je nastavnica rekla da je cilj NATO organizacije da rešava sporove među zaraćenim stranama, oglasio se ministar prosvete Mladen Šarčević koji kaže da stručni saradnici recenzenti koji rade na sadržaju udžbenika moraju da obrate pažnju na svaku rečenicu koja može da izazove polemike koje nisu u skladu sa politikom koju vodi Srbija kao i koje narušavanju teritorijalnog integriteta.

PROČITAJTE: TRENUTAK ISTINE ZA EVROPSKU UNIJU Dramatična izjava Makrona: 400 milijardi evra ili raspad!

- Očekujem i odgovornost svih institucija kao što je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja čija je nadležnost praćenje nastave i rad sa savetnicima - rekao je Šarčević, a navodi se u saopštenju tog ministarstva.

 

Naime, na času geografije 8. aprila 2020. godine za učenike šestog razreda obrađena je lekcija "Integracioni procesi" tokom koje je nastavnica govorila na temu Međunarodnih organizacija.

U sklopu ove jedinice akcenat je na motivima integracionih procesa kao što su ekonomski, politički, vojno-strategijski i ukazuje na značaj međunarodnih organizacija poput EU, UN, NATO pakt i druge.

 

*Printscreen

PROČITAJTE: RATKO DMITROVIĆ: Može li Srbija da preživi bitku o kojoj se ne govori?

Navodeći šta je program i cilj NATO organizacije, ona je kazala da je to rešava sporove među zaraćenim stranama. Nakon bombardovanja 1999. godine Kosovo i Metohija su stavljeni pod upravu UN kako bi se očuvala bezbednost stanovništva. Naša zemlja je članica Partnerstva za mir od 2006. godine, a ta organizacija učestvuje u radu NATO pakta.

Srbija je u zvaničnoj spoljnoj politici vojno neutralna država bez obzira na članstvo od 2006. godine u Partnerstvu za mir, podseća Ministarstvo, te dodaje da kontinuirano radi na unapređenju i proveri sadržaja udžbenika kako bi se iznosila tačnost podataka i to će biti zadatak i u narednom periodu.

Scroll to top