BalkansPress

Dobro došli!

Neke od najpoznatijih holivudskih zvezda slave pravoslavni Božić. Dok su jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera.

PROČITAJTE: HOLIVUDSKI ŠMEKER SADA IMA GRČKO DRŽAVLJANSTVO: Tom Henks doživeo veliku čast, a evo kakvu vezu sa tim ima njegova ŽENA!

 

1.Kim Kardašijan

Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvezda je čak na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara. 

*foto: Printscreen/ Instagram/ Kim Kardashian

 

2.Naomi Kembel

Ova lepotica rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

*foto: Fonet

3.Tom Henks

Slavnog glumca, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je naterala da pređe u pravoslavnu veru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije. “Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca”, rekao je Tom.

*foto: EPA/ Facundo Arrizabalaga

 

4.Džim Beluši

Pedesetšestogodišnji Džim Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džim je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

*foto: Printscreen

5.Dženifer Eniston

Dženifer Eniston, glumica, je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Enistona, koji se takođe bavi glumom. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

*foto: Pritnscreen

6. Dejvid Gahan

Pevač grupe “Depeche mode” Dejvid Gahan je preuzeo pravoslavnu veru od svoje supruge Dženifer Skilaz.

(BalkansPress / Izvor: Espreso)

Scroll to top