BalkansPress

Dobro došli!

Poznata glumica Katarina Radivojević još nije našla osobu sa kojom će provesti ostatak života, ali dok čeka čoveka svog života, ona je rešila da sebi osigura šansu da u budućnosti oseti čari majčinstva.

Naime, Katarina je odlučila da svoje jajne ćelije zamrzne u jednoj klinici u Beogradu, a o tome je i javno progovorila.

 

- Definitivno je taj biološki sat koji ženama u poznim tridesetim otkucava bio presudan da donesem ovu odluku. Prvi put sam o tome razmišljala kada sam se doselila u Njujork, imala sam 30 godina i znala sam da je najbolji period za taj postupak između 25. i 30. godine. Ono što me je sprečilo da tada to uradim je hormonska terapija koja je morala da se radi, što ja nisam želela - ispričala je Radivojevićeva za magazin „Hello“ i dodala:

- Nedavno sam imala prvu punkciju jajne ćelije, koja se nalazi u specijalnoj banci. Narednih meseci to ću uraditi još nekoliko puta. Predviđeno je da se sačuva pet do šest jajnih ćelija kako bi jednoga dana oplodnja bila uspešna.

Poznata glumica se nada da neće imati problem da zatrudni prirodnim putem, ali joj zamrzavanje jajnih ćelija pruža dodatnu sigurnost da će imati naslednike.

- Jajne ćelije će u banci biti narednih deset godina i to je rok koji imam za odluku da ih oplodim. Želim da se obezbedim za budućnost, da odložim materinstvo za koju godinu i da, kada se u nekom momentu sve kockice poklope, budem u mogućnosti da postanem majka. Naravno, nadam se da neće biti problema sa začećem prirodnim putem, ali sama pomisao da ću svakako imati mogućnost da zatrudnim čini me bezbrižnom - iskrena je glumica.

 

(Alo.rs)

Scroll to top