Dijana i Srđan Đoković, roditelji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, u intervjuu za hrvatske medije govorili su o teškoj finansijskoj situaciji dok su spremali sina za teniski vrh.

Mnogo su se žrtvovali Đokovići zbog velikih finansijskih izadataka koje tenis iziskuje, ali su videli koliko je Novak talentovan, radan i vredan, spreman da preuzme presto belog sporta.

PROČITAJTE: NIKO NE MOŽE DA TE POKOPA KAO ŽENA: Mirka Federer SPUSTILA Rodžera iskrenom izjavom o Đokoviću

Držali su Đokovići na Kopaoniku restoran, i to je bio jedini izvor prihoda koji su imali, a Dijana nije krila da je malo nedostajalo da se od svega odustane.

 

-Bilo je trenutaka kada smo mislili da finansijski ne možemo da propratimo sve. Na kraju bismo se uvek nekako snašli. To je bio jedini način da uspe. On to nije znao i nije ni trebalo da zna. Nismo ga opterećivali i govorili da li imamo ili nemamo. Za njega se moralo stvoriti. Radila sam 17 godina u restoranu na Kopaoniku, po 10 do 16 sati. Pekla sam palačinke, bila u šanku, pravila pice... Srđan je putovao sa njim, a ja sam im slala sav novac koji bih zaradila. Na kraju se isplatilo, ali moglo je biti i drugačije - rekla je u intervjuu za "Večernji list" Dijana.

-Živeli smo njegov život. Bez ičije podrške, samo uz strahovitu žrtvu cele porodice. Proživeli smo 17 godina ludila, promenili pet stanova u Beogradu, nosili nameštaj koji bi se nakon petog seljenja razglavio. Imali smo cilj, da on postane ovo što jeste. A on je neverovatan u svakom pogledu.

Selidbe su učinile svoje...

-Osećali smo se kao tikva bez korena. Iako je postizao sjajne rezultate kao junior, nikada ništa nismo uspeli da završimo u svojoj zemlji dok nije počeo da osvaja velike turnire. Onda su se priključili razni političari, kvazitreneri i ljudi koji nemaju nikakve veze s njim i njegovim uspehom. Ipak, nije politika uspela da nas iskoristi, niti hoće, iako je bilo pokušaja - rekao je otac Srđan Đoković.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top