BalkansPress

Dobro došli!

Rialda Kadrić je najpoznatija kao Marija iz Žikine dinastije. U emisiji "Balkanskom ulicom" ispričala je zašto se nikad više iz Londona nije vratila u Beograd.

- Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život - rekla je Rialda, koja ni nakon svih ovih godina nije prebolela majčinu smrt.

 

Rialda je ispričala da je lik Marije po prvi put igrala kada je imala samo 13 godina, i navela da je prvi poljubac u životu imala upravo u ovom legendarnom filmskom ostvarenju.

- Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera - rekla je kroz smeh Rialda i dodala:

Rialda Kadrić danas

*RIALDA KADRIĆ DANAS • PRINT SCREEN / YOUTUBE

PROČITAJTE: Boba iz "Žikine dinastije" PROSLAVLJA 64. ROĐENDAN, a evo kako glumac sada IZGLEDA! (FOTO)

- To što sam ja možda izgledala zrelije, ili što neko dete i danas može da deluje zrelije, ili intelektualno, ne znači da emotivno to može da isprati - navela je ona.

 

 

Na pitanje voditeljke Maje Nikolić, da li je kao tinejdžerka razumela o čemu se radi u filmu u kome je postala popularna širom bivše Jugoslavije na pravi način, Kadrićeva je odgovorila.

- Ja sam glumila da sam zrelija, zato što sam se našla u svetu odraslih. Tu je jedna zbunjenost, tu je moj pokušaj kako ja da izađem na kraj sa svim tim, da se ta moja strepnja pubertetska ne vidi.

Još ne znate ko ste - priča Rialda, koja je navela da nije u kontaktu sa Vladimirom Petkovićem, koji je igrao Bobu, i dodala da su joj legendarni glumici Dragomir Gidra Bojanić i Marko Todorović puno pomogli.

PROČITAJTE: UŠAO JE U GINISOVU KNJIGU REKORDA: Komičar i glumac Jova Radovanović danas proslavlja 79. rođendan!

Scroll to top