BalkansPress

Dobro došli!

Trka između policije i kriminalaca koji plačkaju vozače i kradu automobile traje već decenijama, a ako je suditi po domišljatosti kradljivaca i rešenosti predstavnika zakona da im stanu na put trajaće još dugo.

Kada se uzme u obzir vreme u kojem živimo, svi odmah pomisle da se u tom nadmetanju koriste sofisticirane tehnologije i hakeri koji putem računara otključavaju superautomobile.

Međutim, stvari nisu uvek tako komplikovane, a najnoviji trik na koji policija upozorava dokazuje da je da kradljivcima često dovoljno malo domišljatosti i rekvizit koji se može kupiti na svakoj trafici.

 

Naime, pljačkaši stave praznu plastičnu flašicu na desni točak, gde je vozač ne može videti, a onda čekaju. Kada upale vozilo i krenu, začuju neobičnu buku koja dolazi od drobljenja flašice.

Kako ne znaju o čemu se radi, prvi instinkt im je da izađu iz automobila i da pogledaju šta se dešava. U tom trenutku, lopovi nastavljaju sa realizacijom svog plana.

Dok vozač pregleda svoje vozilo, lopov ima pristup otključanom automobilu, može uzeti vredne stvari iz njega ili ako vozač ostavi ključeve unutra, krade automobil.

Scroll to top