Neke aplikacije se uključuju i bez vašeg odobrenja, pa tako vaši mobilni telefoni lako postaju džepni špijuni. Dozvole koje aplikacije prilikom instalacije na telefon traže, da bi mogle da koriste mikrofon ili kameru, već su vam odavno poznate.

Read more...

Vojska Srbije dobila je pušku kakvu nemaju ni mnogo veće, bogatije i razvijenije armije nego što je naša. To je novouvedena modularna puška koja može da koristi municiju dva kalibra, 6,5 i 7,62 mm, a proizvodi je „Zastava“.

Read more...

Hipersonični avion, poseduje sve oblike raketnog naoružanja i nenadmašne borbene performanse – perspektivan avijacioni kompleks za presretanje dugog dometa, PAK DP će biti napravljen po ugledu na lovac MiG-31.

Read more...

Proizvođači mobilnih telefona znaju kako bi trebalo da punite svoje uređaje, ali vas na to ne upozoravaju jer im to ne ide u prilog.

Read more...

Kompanija Biohaks uspešno je sprovela projekat ugradnje potkožnih čipova kompanija u Švedskoj. Čak tri hiljade ljudi odlučilo se za ugradnju, a podršku su im dale i lokalne vlasti uvodeći mogućnost plaćanja železničke karte čipom. U kompaniji se nadaju velikom proboju na tržište EU.

Read more...

Građane Bosne i Hercegovine, ali i Srbije i Hrvatske sinoć su uznemirili čudni svetleći objekti koji su se pojavili na nebu.

Read more...

Nastao u dobar Hladnog rata, bombarder B2 Spirit osmišljen je pre svega s ciljem da, uz mogućnost nošenja kako konvencionalnog tako i nuklearnog oružja, probije sovjetsku vazduhoplovnuodbranu. Ipak, nedugo nakon probnog leta tokom 1989. godine, dogodio se pad Berlinskog zida, a zatim i završetak Hladnog rata, te B2 nikada nije dobio priliku pokušati zaći u ruski vazduhoplovni prostor.

Read more...
Scroll to top