Zabrinuta majka upozorava roditelje na opasnosti sedišta za bebe, nakon što je njeno novorođenče umalo nastradalo. "Nakon dva sata vožnje prestala je da diše i krenula joj je pena na usta".

PROČITAJTE: DR NESTOROVIĆ SE VRATIO SA NOVIM RECEPTOM: Dve nedelje pijte po dve čaše ovog leka

Kristi Klark (28) i njen suprug Kristofer, proveli su dan u prirodi sa ćerkicama, a svoju tri nedelje staru ćerku Harper, na svakoj pauzi su vadili iz auto-sedišta. To što se put do kuće usled gužve u saobraćaju odužio nije ih brinulo, ali kada su stigli kući, počela je noćna mora.

 

Usne malene Harper postale su tamno plave, vilica joj je bila stegnuta, a iz usta i nosa je počela da izlazi bela pena. Zgrabili su je i odmah odveli u bolnicu.

U bolnici su, srećom, brzo povratili malu Harper

*Foto: Profimedia / U bolnici su srećom brzo povratili malu harper

Kristi je u tom momentu bila ubeđena da će izgubiti svoju bebu, ali zahvaljujući lekarima, Harper se brzo povratila. Konsultant iz bolnice upozorio je roditelje da duži boravak od sat vremena u auto-sedištu može da uzrokuje da tek rođena beba izgubi kiseonik, što se Harper i desilo.

 

Kristi je sada odlučila da javno podeli svoje traumatično iskustvo, jer nikada ranije nije čula da za tako kratko vreme u sedištu beba može da ima ovako teške posledice.

Kristi sada ima važnu poruku za sve roditelje

*Foto: Profimedia / Kristi sada ima važnu poruku nza sve roditelje

- Kada smo stigli kući, uneli smo Harper u kuću u sedištu i tu je ostala još nekih 15-ak minuta. Moj suprug ju je zatim izvadio i primetili smo da nešto nije u redu. Usne su joj bile modre, a obrazi crveni. Kada sisa, ona ponekad zaustavlja dah, pa nam je medicinska sestra rekla da joj duvamo u lice, ali to ovoga puta nije pomoglo i bela pena je krenula da joj kulja iz usta i nosa. Bilo je užasno. Nije izgledalo kao običan napad, već je izvijala leđa i zabacivala glavu pozadi - opisala je Kristi trenutke pre nego što su stigli u bolnicu.

Tek rođene bebe u auto-sedištu ne bi smele da provedu duže od dva sata

*Foto: Profimedia / Tek rođene bebe u auto - sedištu ne bi smele da provedu duže od dva sata

Na sreću, lekari su brzo povratili malenu Harper i počela je da diše. Provela je noć u bolnici i uradili su joj sve analize. Ispostavilo se da je sa njenim zdravljem sve u redu, a da je krivac za napad predugačak boravak u auto-sedištu. 

- Zbog ovoga želimo da podelimo našu priču i podignemo svest roditelja. Samo dva sata u sedištu moglo je da dovede do toga da izgubimo našu bebu, a to je užasavajuće. Vodite računa da vaše novorođene bebe ne provode previše vremena u sedištu, ako ne moraju. Posmatrajte ih i čim primetite da nešto ne valja, odmah idite u bolnicu - poručila je Kristi.

 

Scroll to top