Ako je u pravoslavnom svetu i bilo onih koji nisu čuli za episkopa nikšićko-budimljanskog Joanikija, to se promenilo 12. maja, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog.

Read more...

Sredinom osamdesetih godina prošlog veka u Jugoslaviji je bljesnula mlada skijaška zvezda Rok Petrovič.

Read more...

Počasni konzuli Srbije i Rusije traže da se sa ostrva Vido pod hitno ukloni plaža koja je formirana u luci, na mestu gde počinje prilaz Spomen-kosturnici srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata. Ležaljke i suncobrane pored Plave grobnice postavio je restoran koji je u vlasništvu američkog lanca hotela.

Read more...

Porodica Jurković iz Uglješa u Hrvatskoj ima 16 dece. Pero i Radmila izrodili su i u ljubavi odgajili 9 sinova i 7 ćerki. Najmlađe dete ima 9 godina, a najstariji sin 34.

Read more...

U ranim osamdesetim opozicija ga je upamtila po čistkama, jer se kao ministar policije zalagao za progon intelektualaca, a terete ga i za naručivanje ubistava pripadnika jugoslovenske političke emigracije u inostranstvu.

Read more...

Leba bez motike, ideal kojem većina građana Srbije teži, posle pronalaska Lazara Jovanovića (27), konačno deluje ostvarivo. Lazar priča o svom sistemu za daljinsko navodnjavanje, o tome koliko zaista olakšava život ljudima, ali i kakve šanse ima u finalu takmičenja "Future Agro Challenge" u Johanesburgu.

Read more...

Iako se o događajima, toku, pa i ishodu Kosovske bitke danas sa sigurnošću malo zna, teret izdaje je vekovima počivao na imenu jednog čoveka. Iako se celog života borio protiv Turaka, Vuk Branković je vremenom postao najpoznatiji "srpski Juda", a njegovo ime je postalo sinonim za strašnu i neoprostivu izdaju koja je pala na celu njegovu porodicu. Kako sada stoje stvari - potpuno neopravdano!

Read more...
Scroll to top