BalkansPress

Dobro došli!

Ruski politički filozof, sociolog, geopolitičar i začetnik ideje novog evroazijstva Aleksandar Dugin, za koga se smatra da ima veliki uticaj na spoljnu politiku Rusije i predsednika Vladimira Putina, istakao je da njegova zemlja ima "ogroman dug" prema Srbiji.

- Srbi su jedini narod u Evropi koji je ratovao protiv Zapadne imperije - rekao je Dugin.

- Srpski narod je 1999. godine primao udarce koji su bili namenjeni Rusima - dodao je on.

PROČITAJTE: OVO AMERIKANCE BOLI NAJVIŠE: Putin pokazao da SAD ne mogu garantovati...

 

Dugin je konstatovao da su u Srbiji podignuti prvi bedemi Evroazije.

- Srbi su jedini narod u Evropi koji je ratovao protiv Zapadne imperije. Kada je zapadna talasokratija kao bura nadirala prema našim granicama, tada je na srpskom kopnu podignut štit i barjak slobode. U Srbiji su podignuti prvi bedemi Evroazije. Košare su Termopili Evroazije. Srbi su na sebe primili udarce koju su bili namenjeni nama - istakao je ruski politički filozof.

*Foto: Printscreen

PROČITAJTE: AMERIKA JE SVE SRUŠILA KADA JE UBIJALA CIVILE U SRBIJI! Putinov čovek sasuo Vašingtonu ISTINU U LICE

Dugin je naglasio da Rusija duguje Srbiji povratak Kosova, i da taj dug mora vratiti u skorijoj budućnosti.

- Naš dug prema Srbima je ogroman. Da se Srbi nisu suprotstavili Zapadu, umovi unutar Kremlja se ne bi probudili na vrijeme i Putinova Rusija bi zakasnila. Mi Srbima dugujemo Kosovo. Da Kosovo opet bude srpsko: to je istorijska i moralna dužnost Rusije. Mi imamo naše Kulikovo polje, Srbi imaju svoje Kosovo polje. Ali u duhu to je jedno isto polje na kojem ćemo se sresti i potući neprijatelja u poslednjoj bici na Zemlji - zaključio je Dugin.

Scroll to top