BalkansPress

Dobro došli!

Dečak Aleksandar Ć. (15) preminuo je od srčanog udara na raskrsnici ulica Koste Stamenkovića i Janka Veselinovića u Nišu, dok je oko 1.35 bežao od čoveka koji ga je iz čista mira jurio nožem.

Stručnjaci objašnjavaju da je strah samo doprineo da najverovatniji problem sa srcem, koji je tinejdžer imao, dovede do smrtnog ishoda.

PROČITAJTE: OTKRIVEN IDENTITET TELA PRONAĐENIH U KONTEJNERU IZ SRBIJE: Ostali samo kosa i kosti, ova greška je bila kobna po njih (FOTO)

 

- Strah je verovatno uticao na letalni ishod, ali obično tu treba da bude neki poremećaj od ranije, u pogledu neke, možda, srčane mane koja se komplikovala ubrzanim srčanim pulsom. U strahu se puls uvećava i može da pređe i 200 otkucaja. Tada su neefikasne te srčane kontrakcije i srčani mišić nema dovoljno kiseonika. Dolazi do srčanog zastoja i, nažalost, smrtnog ishoda. Strah sam po sebi takođe može da izazove smrt, ali iz mog iskustva se pokazalo da je uzrok uvek neka srčana slabost - kaže profesor dr Miljko Ristić za TV Pink, čuveni srpski kardiohirurg.

МОЖДА МУ СЕ СЛОШИЛО ОД СТРАХА: Рођака преминулог Александра (15) из ниша скрхана болом због трагедије

*Aleksandar Ć. - Foto: Instagram/Printskrin

Nesrećni dečak kobne večeri išao je Ulicom Hajduk Stanka sa drugom i drugaricom istih godina, a onda su naišli na nasilnika. Taj muškarac je na ulici jeo i nešto im dobacio. Aleksandar je prvo prošao pored njega, da bi se odmah zatim vratio, misleći da mu se čovek obratio. Međutim, taj muškarac je izvadio nož. Troje tinejdžera je počelo da beži, ali je Aleksandar ubrzo pao i, nažalost, preminuo.

(Izvor: Telegraf)

Scroll to top