BalkansPress

Dobro došli!

Šef britanskih oružanih snaga rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin nije uspeo da ispuni početne ciljeve vojne invazije na Ukrajinu.

Read more...

Srbija je već dugo pred stalnim pritiscima Zapada da se odrekne sebe i svojih interesa. Pritisci i ucene dugo traju što znači da Zapad ipak ne uspeva ili ne uspeva dovoljno. Najnoviji talas pritisaka je zbog želje Zapada da i Srbija uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini. Ukrajinska kriza je, međutim, za Zapad samo još jedan zgodan povod i to je samo deo višegodišnjeg hibridnog rata osvajanja, tačnije pokoravanja i Srbije i srpskog naroda u celini. Pred Srbijom je sada još jedan istorijski izazov pred kojim nema pravo da poklekne.

Read more...

„Politika klackalice“ sada se otvoreno bliži kraju. Srbija očigledno mora da donese konačnu odluku na kojoj strani želi da bude, piše Tomas Braj.

Read more...

„NATO ne sme biti zaplašen pretnjama predsednika Rusije Vladimira Putina da će upotrebiti nuklearno oružje i trebalo bi da pošalje trupe da uspostave bazu za snadbevanje vojnim i humanitarnim zalihama u Ukrajini”, rekao je bivši najviši američki komandant u Evropi sa četiri zvezdice, prenosi londonski Tajms.

Read more...

Pogledajte ovaj video u kome francuski general govori o bombardovanju SR Jugoslavije.

Read more...

Primetno je da su SAD žrtvovale strategiju zarad taktike. Sa druge strane, primetno je da su u Moskvi rešili da žrtvuju taktiku zarad strategije. Šta to znači u praksi?

Read more...

Istoričarka Latinka Perović izjavila je da otpor liberalizaciji, modernoj državi, modernom svetu predstavlja kontinuitet u Srbiji, kao što kontinuitet predstavlja i “hajdučki mentalitet”.

Read more...
Scroll to top