BalkansPress

Dobro došli!

Iako živimo u povezanom svetu, te imamo pristup tolikom znanju samo pomoću klika na gumb, još uvek postoji nešto čarobno i bitno u knjigama.

Sposobnost da se uroni u književnu fikciju i čita polako i duboko, za razliku od iskušenja da samo ovlaš pregledavamo, obiluje nagradama i pomaže u poticanju značajnih vještina poput kritičkog mišljenja i empatije, dvije stvari koje očito nedostaju u našem društvu.

 

Neprofitna organizacija Little Free Library pomaže osigurati da naša urođena ljubav prema knjigama ostane živa. Te male knjižnice pojavljuju se posvuda, a do sada je u 88 zemalja osigurano više od 75.000 knjižnica.

Najzanimljiviju, koju smo do sada vidjeli, napravila je obitelj u Coeur d’Alene u  Idahu. Sharalee Armitage Howard, knjižničarka, umjetnica i nekadašnja knjigovežnica, odlučila je da će veliko deblo 110-godišnjeg stabla, umjesto da bude iskopano i uništeno, biti savršeno mjesto za Malu besplatnu knjižnicu (“Little Free Library”).

 

Panj je isklesan iznutra, natkriven krovom, a  instalirana je ugodna unutarnja i vanjska rasvjeta koja daje bajkoviti izgled – i to je jedna od najljepših knjižnica koje smo ikada vidjeli! Pogledajte ispod kako kako to izgleda!

 

 

 

PROČITAJTE: 25 čudnih simptoma koje ljudi doživljavaju širom sveta zbog snažnih energetskih pomaka na Zemlji!

(BalkansPress / Izvor: Atma)

Scroll to top