BalkansPress

Dobro došli!

Dvadesetčetvorodišnja konobarica jednog kafe-bara u Apatinu A. R, pronašla je torbicu sa 30.000 evra i vratila je vlasniku, koji je krenuo u kupovinu stana u Sombor, a u ovaj kafić je zastao da bi se osvežio.

 

Kako piše Radio Dunav, gost se u lokalu pojavio u ranim poslepodnevnim satima, popio piće i ubrzo nakon toga izašao. "Na njegovom mestu je ostala crna torbica, koju sam uredno odložila u šank, pretpostavljajući da će se vratiti", kaže konobarica, koja je insistirala da se ne objavljuje njeno ime, ni fotografija.

*foto: Reuters/Ilustracija

Događaju svedoči kolega Nemanja Oreščanin, koji je došao na predaju smene u momentu kada je stigao gost.

 

"Nedugo nakon što je koleginica pronašla torbicu, zabrinuti vlasnik se pojavio na vratima lokala. Ona mu je predala torbicu, rekavši da je bila na sigurnom i da ju niko nije dirao. Usledilo je prebrojavanje, a uplašeni vlasnik je veoma brzo utvrdio da su sve pare, tačnije 30.000 evra na broju, pa je ponudio i nagradu. On je objasnio da je novcem planirao kupovinu stana u Somboru kao i to da živi u Hrvatskoj. Ona se zahvalila na ponudi, rekavši da je i ona doživela situaciju u kojoj joj je vredna stvar bila vraćena, kao i to da je njena dužnost i obaveza da pronađene stvari uredno ostavi i sačeka da vlasnici dođu po njih", objašnjava konobar.

*foto: Reuters/Ilustracija

Ipak, zahvalni gost je uz insistiranje ostavio hiljadu dinara, želeći da se na bilo koji način zahvali, svedoči kolega.

(BalkansPress / kurir.rs)

Scroll to top