BalkansPress

Dobro došli!

Lorin Nouls iz Aberdina, u Škotskoj, bila je presrećna kada je test za trudnoću pokazao da je ponovo u blagoslovenom stanju. Trudnoća je tekla uobičajenim tokom sve do početka osme nedelje, kada joj je na koži izbio jak osip.

Lekari su je poslali na skener, koji je otkrio užasavajuću istinu: Njena "nerođena beba" zapravo je bila smrtonosna bolest. Rekli su joj da boluje od zloćudne hidatiformne mole, vrste tumora zbog koje dolazi do grozdastog zadebljanja posteljice.

PROČITAJTE: Ostala je prvo bez muža, a sada i bez DECE: Tragična sudbina majke čiji su sinovi poginuli u blizini porodične kuće u Batajnici (FOTO/VIDEO)

 

- Tumor je rastao u materici na isti način kao što bi rasla beba, lučili su se isti hormoni, a testovi trudnoće su svaki put bili pozitivni. Nije bilo šanse da pomislim da je rak, ali nakon što sam počela da krvarim, uradila sam još neke testove, a snimak je pokazao da je masa u mojoj materici rak i odmah sam podvrgnuta terapiji - priča Lorin, koja danas živi u Pertu (Australija).

Tumor se, međutim, uporno vraćao.

*Foto: Profimedia

Jednoga dana dok je ljuljala sina u parku pogledala je u zemlju i videla krv na sve strane. Hitno je odvezena u bolnicu, nakon čega je imala šest ciklusa visokotoksične terapije. Za tih nedelju dana opala joj je sva kosa.

 

Posle pet meseci, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava u aprilu 2015. A onda je jednog dana osetila jake grčeve u stomaku.

*Foto: Profimedia

- Imala sam užasne bolove, ustala sam iz kreveta i otišla u toalet zajedno sa stalkom za infuziju. Čim sam sela, počela sam da se napinjem. Bilo je veoma bolno. Kada je bol prošao, ustala sam i pogledala u WC-šolju, u kojoj je bila velika crna masa - priča Lorin.- Osetila sam ogromno olakšanja i zahvalnost što je tumor najzad izašao iz mog tela.Tumor veličine kruške oštetio joj je matericu i lekari su je upozorili da će teško ponovo zatrudneti. Samo tri meseca kasnije ostala je u drugom stanju. Rodila je ćerkicu Indi, koja danas ima deset meseci.

*Foto: Profimedia

- Sve vreme sam strepela da je opet molarna trudnoća i nisam mogla da uživam u njoj. Kada smo prvi put otišli na ultrazvuk, videla sam otkucaje bebinog srca i nisam mogla da prestanem da plačem od sreće - priča ona.Indi je rođena pet nedelja pre termina carskim rezom, ali je “potpuno savršena”.- Želim svima da kažem da nikada ne treba gubiti nadu, čak i kada vam se čini da je nešto nemoguće - kaže ona.

Scroll to top