BalkansPress

Dobro došli!

Mislite da su trubači, bela venčanica i narodnjaci nezaobilazni na svakoj srpskoj svadbi? Razmislite ponovo! Jedan par iz Beograda, venčao se za vikend na Adi, u ambijentu koji prkosi svim "tradicijama" naših svadbi. Torta koja svetli u mraku, venčanica u duginim bojama, bidermajer od papira, i goa trens muzika – bili su samo deo najvažnijeg događaja u životu Marije Milošević i Damira Šćasnija.

- Nismo se plašili ničije reakcije na ideju svadbe, cela poenta je bila da događaj učinimo nezaboravnim, a znali smo da nas gosti vole i da će se prilagoditi. Ono što nismo očekivali je da niko neće hteti da ide kući kada je došao kraj u ponoć – objašnjava tek udata Marija.

 

Tradicionalni elementi, kojih nisu mogli da se odreknu ni ovi mladenci, bili su bacanje bidermajera, doduše napravljenog od papirnog cveća, kao i prvi ples. Svadbeno veselje započelo je pesmom "Own the world", uz koju su se verili pre godinu dana. Od tog momenta svi gosti su bili na nogama, a u đuskanju ih nije omela ni kiša, koja je padala ceo dan.

 

- Koncept naše svadbe bio je posebno interesantan "matorcima", oni nikada nisu prisustvovali nečemu sličnom, i to je za njih bilo pravo osveženje – priča Marija, koja je inače kreativni direktor u jednoj beogradskoj firmi.

Mladoženja se odrekao tradicionalnog smokinga za svadbu, a umesto toga odabrao odelo flurescentno narandžaste boje i plavu košulju sa kravatom.

 

- Vodili smo se time da svadbu pre svega pravimo za sebe, da nama bude lepo i da to uradimo na način koji mi želimo. Celu svadbu smo kreirali sami, od pozivnica, dizajna, dekorisanja prostora, poklona za goste, muzički program, sve do najsitnijeg detalja je bila naša zamisao – kaže za "Blic" mladoženja Damir.

Prema njegovim rečima u ideji su ih podržale i porodice i prijatelji, koji su im se zahvalili što su dobili priliku da prožive nešto tako neobično i unikatno.

Mlada nije skidala osmeh sa lica

*Foto: Marko Obradović Edge / Privatna arhiva Mlada nije skidala osmeh sa lica

- Svi prisutni su prihvatili ovakvu jednu svadbu ne kao neku krajnju ekscentričnost nego kao pravo osveženje. Na koliko smo do sada bili svadbi koje liče jedna na drugu i koje se prave zarad drugih tj. gostiju. Ovo je jedna od retkih koja je kompletna hedonistička vizija dvoje ljudi koji slave stupanje u brak i ostalima se svidelo – podelio je svoje utiske gost i fotograf Marko Obradović.

Damir je, inače, di-džej i pušta Goa trens muziku, koja je bila na svadbi.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top