BalkansPress

Dobro došli!

Nesrećni slučaj ne bira ni mesto ni vreme, a gost jednog američkog restorana imao je ludu sreću da sedi u restoranu u kojem kao konobar radi bivši spasilac.

Naime, barmen Darko Stanković, inače poreklom iz Srbije, radi u jednom restoranu Betezdi, gde je 10. oktobra hitno reagovao i spasao život gostu koji je počeo da se guši komadićem mesa. Neimenovani gost je počeo da se guši komadićem mesa.

PROČITAJTE: Prva pomoć kod gušenja hranom: Spasite sami sebe! (VIDEO)

 

"Čovek je poplaveo u licu, bilo mu je jako loše. Potrčao sam ka njemu i izveo hajmlihov zahvat. Video sam hostesu kako zove Hitnu pomoć, ali sam imao sam samo trenutak da donesem odluku i naravno otrčao sam da pomognem čoveku ", rekao je Stanković.

Foto: Printscreen/YouTube

*Foto: Printscreen/YouTube

On je ubrzo uspeo da pomogne nesrećnom čoveku da izbaci komadić mesa koji mu se zaglavio u grlu, zahvaljujući zahvatu koji je naučio dok je radio kao spasilac u Srbiji

Foto: Printscreen/YouTube

*Foto: Printscreen/YouTube

 

Ipak, nije mu bilo svejedno, pošto je ovo bio prvi put da zahvat upotrebi u praksi kako bi nekome spasao život.

Foto: Printscreen/YouTube

*Foto: Printscreen/YouTube

Zahvalni gost mu je posle nekoliko dana poslao pismo, ali to nije bio kraj. Uz zahvalnost stigao je i ček sa iznosom od čak 5.000 dolara. "To je nešto što svi treba da učine, ne misleći na materijalne stvari. U pismu je napisao da je srećan što će dočekati još jedan Božić sa porodicom ", rekao je barmen.

"Ovo je pravo čudo i svi treba da čuju za to", rekla je Abi Ansari, suvlasnica restorana, i dodala da će od sada tražiti od svih zaposlenih da nauče da izvode hajmlihov zahvat.

Scroll to top