BalkansPress

Dobro došli!

Kada govorimo o globalnom zagrevanju postoje dve grupe naučnika. Jedna tvrdi da je ono posledica ljudskog faktora, dok drugi tvrde da je reč o prirodnom procesu na koji čovek nikako ne može da utiče.

U tekstu naučnika Martina Armstronga, objavljenom na specijalizovanom blogu Armstrong Ekonomiks, tvrdi se da je globalno zagrevanje prevara i navode se naučne činjenice, koje potvrđuje i NASA, a koje dokazuju vezu između mogućeg predstojećeg globalnog hlađenja i, kao njegove posledice, nestašice hrane, pojave bolesti, pa čak i zemljotesa.

 

Armstrong tvrdi da su priče o globalnom zagrevanju laž, nego da će prema jednostavnom proračunu ova godina u Evropi biti mnogo hladnija nego poslednje tri.

Takođe će biti hladno i u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Mi smo u razdoblju globalnog hlađenja i to potvrđuju svi podaci koje imamo u našem kompjuterskom sistemu”, piše Martin Armstrong.

“Ovo hlađenje je vrlo ozbiljno i ono je posledica pada energetske “proizvodnje” sunca, odnosno solarnog minimuma, što se vidi u poljoprivredi gde manjak povećava cene hrane.

Ovo će povećati glad i slučajeve zloćudnih bolesti. Rast cena će početi nakon 2017. godine.

Nakon ciklusa padova, prvi veliki porast cena poljoprivrednih proizvoda će se verovatno dogoditi oko 2024. godine”, piše Armstrong.

“Kao što sam rekao, i NASA je potvrdila da ulazimo u razdoblje zahlađenja, a ne zagrevanja. Prateći aktivnost sunčevih zraka, NASA je potvrdila isto što i naši izveštaji.

Zabelžen je brz pad sunčevih pega, što dovodi do prigušenja svetlosti i manjka energije. Stanica NASA-e SpaceWeather je to zabležila tokom 2017. godine. U 96 dana promatranja sunca, što je 27% vremena, sunčeve pege su bile potpuno odsutne“, objasnio je on.

Amstrong je prethodno već upozorio na fenomen ciklusa koji traje 300 godina.

 

„Taj ciklus se podudara s “Modelom ekonomskog poverenja 2015.75.” (Economic Confidence Model 2015.75.) Tokom posmatranja 2015. nijednog dana nije primećena sunčeva pega. 2016. godine je bilo 9% dana bez aktivnosti sunčevih zraka.

Ovaj skok do 27% u 2017. je značajan u odnosu na 2015. godinu, što se ne sme zanemariti”, nastavlja stručnjak.

“NASA je na Međunarodnoj svemirskoj stanici pokrenula novi senzor TSIS-1.

Njegova misija je merenje pomračenja sunčevog zračenja. NASA je potvrdila naša previđanja da će broj sunčanih pega u ovom ciklusu brzo pasti, jer se ulazimo razdoblje od 11 godina najmanjeg ciklusa.

“U 1916. godini je zabeležen oštar pad klime, što je dovelo do oštrog pada temperature. 1916. se ovaj fenomen u našoj klimi podudarao s ratom i učinilo ga je razornijim od tada korištenih bojnih otrova.

Takođe je usledila strašna pandemija gripa od 1918. do 1919. godine, koja je bila najsmrtonosnija u modernoj istoriji. Bilo je zaraženo oko 500 miliona ljudi širom sveta, ili oko jedne trećine populacije cele planete, a umrlo je, oko 20 do 50 miliona ljudi”, piše Martin Armstrong.

(BalkansPress / Logično.com)

Scroll to top