BalkansPress

Dobro došli!

Ove plaže će vas sasvim oduševiti, naročito ako ste ljubitelj sunčanih i romantičnih predela.

Letnja sezona se približava, i sada je pravo vreme da dobro razmislite gde će vaša sledeća letnja destinacija biti. Naravno, mesto sa prelepim i peskovitim plažama mora da vam je u glavi, ali verovatno i vi razmišljate o gužvama koje te plaže donose. Iako neka mesta pružaju nezaboravno letnje iskustvo, prenatrpane plaže znaju da pokvare taj užitak.

PROČITAJTE: 7 stvari koje ne smete da radite ako idete na more u Grčku!

Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo 10 skrivenih plaža na kojima ćete imati svoju privatnost i gde ćete moći zaista da uživate u čarima leta i mora.

Evo o kojim plažama je reč...

 

1. Navađo – Grčka

Sigurno ste čuli za ovu prelepu plažu koja pruža savršeno bekstvo od sveta. Ova prelepa i peskovita plaža nalazi se u uvali između dve klisure i na svojoj obali čuva olupinu starog broda. Do ove plaže možete doći samo brodom, a ako želite nešto više od kupanja, možete skakati i padobranom sa vrha klisure.

2. Benagil pećina – Portugalija

Ovo je prirodna tvorevina koja je zaista neverovatna. Unutar pećine nalazi se prelepa peskovita plaža do koje se može doći samo morem. Pećina nije potpuno zatvorena i na svojim zidovima sazdrži otvore koji propuštaju sunčevu svetlost, pa je boravak na ovoj plaži kao putovanje na neku bajkovitu lokaciju.

 

3. Roze plaža – Boner

Da li ste nekada videli plažu sa roze peskom? Možda jeste u nekom filmu, ali mi vam savetujemo da ovu lepotu iskusite u stvarnosti. Ova plaža nalazi se na ostrvu Boner i toliko je lepa da se ne može opisati rečima.

4. Kaupea plaža – Havaji

Drugo ime za ovu plažu je „tajna plaža“ jer je njeno mesto skriveno među vulkanskim kamenjem. Ovde možete videti mešavinu tropskog bilja, retkih životinja i prelepu morsku idilu. Naranvo, na ovoj plaži nema gužve, pa se možete opustiti i uživati.

 

5. Plaža ljubavi – Meksiko

Do ove plaže se dolazi jedino na jedan način - ronjenjem. Da biste došli na ovu tajnovitu plažu, morate plivati i roniti kroz uzak tunel koji će vas na kraju dovesti do ovog rajskog mesta koje uvek pruža utočiste mladim zaljubljenim parovima.

6. Tortuga – Florida

Iako je Florida poznata po svojim prenatrpanim plažama, Tortuga je mala plaža do koje možete doći brodom ili avionom i na njoj ćete biti potpuno izolovani.

 

7. Lord Hov – Australija

Ovo je mesto koje će vam pružiti potpunu izolaciju, ali ćete morati da se pomučite da dođete do nje. Ipak, ako nađete dobrog vodiča ili lokalca koji će vas tamo odvesti, imaćete nezaboravan letnji provod.

8. Vajteheven plaža – Australija

Ako se desi da se nađete u toploj i pospanoj Autraliji, obavezno posetite ovu peskovitu plažu koja će vam pružiti privatnost i mesto za odmor i relaksaciju.

 

9. Koh Lanta – Tajland

Palme koje se povijaju preko vode, kokosovi orasi, peskovite plaže i tirkizno more. To su čari koje će vas zateći na ovoj fantastičnoj plaži. U blizini se nalazi malo ribarsko selo, ali na sreću turista, ova plaža nije prenatrpana i pruža dosta mogućnosti za odmor i uživanje.

10. Holboks ostrvo

Do ovog ostrva se jedino stiže trajektom, ali kada se na njemu nađete videćete šta znači mir, tišina i odmor. Toplo i mirno more, peskovite plaže i jako sunce će učiniti da vam dan prođe besprekorno.

Scroll to top