BalkansPress

Dobro došli!

Nesporne činjenice o Rtnju – one koje su ustanovili naučnici – fantastičnije su od mnogih legendi. A kakvi se tek mitovi vezuju za ovu planinu!

Sam pogled na planinu koja se u obliku trostrane piramide naglo diže iz ravnice, izaziva divljenje: te oštre ivice priroda teško da je mogla da stvori. Ili bar nigde osim ovde tako prave linije, u toj dužini, nije izvukla! Neki majstor je to morao da uradi! Sad, da li je Bog ili došljak iz dubina svemira, to zavisi od vere i uverenja onoga koji gleda…

Činjenice su sledeće: ova planina između Paraćina i Zaječara, sa čijeg vrha Šiljak (1.560 metara) po vedrom danu pogled puca do ušća Save u Dunav, ima u svojoj utrobi brojne podzemne izvore, pećine i jame.

Desetak biljnih vrsta raste samo na ovoj planini, a od njih svakako je najpoznatiji rtanjski čaj, na latinskom nazvan Saturea montana. Veoma je delotvoran u lečenju bronhitisa, astme, kašlja i upale disajnih organa kod dece, kao i u lečenju starih osoba… I još: istraživači energetskih polja tvrde da piramida Rtanj deluje kao sistem koji na neki način apsorbuje negativnu energiju iz okoline i transformiše je u energije koje blagotvorno deluju na ljudski organizam.

Slažemo se da ovo “mož’ da bidne al’ ne mora da znači”, ali ovo je lako proveriti: najduži krak piramide koji se pruža ka severu dugačak je tri kilometra, jugozapadni je dugačak kilometar i po, dok se krak ka jugoistoku proteže u dužini do 750 metara.

Njihov međusobni odnos je 4:2:1, a istovetan se javlja i u razlici nadmorskih visina početnih i krajnjih krakova piramide. I još, Rtanj ima nagib strana identičan onom na piramidi posvećenoj Mesecu u Meksiku, kao i uglove koji se poklapaju sa onima na Keopsovoj piramidi! Neki je majstor to precizno merio!

Teško da ćemo u dogledno vreme saznati da li je ova planina zaista piramida koju su napravili vanzemaljci… kao i da će neko sa apsolutnom pouzdanošću utvrditi autentičnost snimaka neidentifikovanih letećih objekata iznad Rtnja. Ekipa “Blica” poduhvatila se malo lakšeg zadatka: da ustanovi koliko istine ima u tvrdnjama da su “svi oni koji su bili na vrhu Rtnja pričali da su osetili snažnu energiju koja im je prožimala celo telo, a mnogi su čuli i glasove na nepoznatom jeziku”.

Staza od nekadašnjeg dečjeg odmarališta, koje je sada preuređeno u hotel “Milenijum”, do Šiljka, dugačka je 15 kilometara, a visinska razlika 1.006 metara, što kondiciono zapuštenim osobama garantuje zabavu od bar četiri sata u jednom pravcu. Već posle trideset minuta rodila se sumnja u vrednost poduhvata (“Hoću li biti u stanju da osetim bilo šta ako se popnem na vrh?”), a posle celog sata bilo nam je sve apsolutno svejedno (“Neka je gore i Svevišnji sa kamenom pločom i deset zapovesti… šta me briga!”).

Nedostajalo je nekoliko minuta pa da priznamo neuspeh i vratimo se, kad je neočekivano došao spas. I to od koga? Od vanzemaljaca! Rtanjci, i ne samo oni, veruju, da posetioci iz svemira, pre nego što slete na Šiljak, celu gornju polovinu planine maskiraju oblacima. E, pa, desilo se upravo to. Valjda je bilo neko sletanje, jer su se odjednom i niotkuda nad nama stvorili neprozirni oblaci! Stajali su tako sve do sumraka, dižući se unedogled u visine, i skrivajući vrh od pogleda svih koji hodaju po zemlji.

Šta smo mogli, nego da odustanemo? Viša sila!

Šta kažu u svetu

“Srpska planina Rtanj centar je vanzemaljskog života i onostranih pojava u celom svetu”, zaključak je Svetskog kongresa UFOloga u Baltimoru 2012. godine! Nije bilo usamljeno ni mišljenje da je svetskim silama Srbija interesantna i zbog Rtnja.

 

Scroll to top