Kad se rodio, Nepalac Hagendra Tapa Magar nije bio veći od ljudskog dlana, a na kraju života je bio visok 67,08 centimetara.

PROČITAJTE: 13 stvari na koje bogataši nikad ne bi dali novac, a mi zbog njih KREDITE PODIŽEMO: Ko ima, taj ne razbacuje

Čovek, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najmanji pokretni muškarac na svetu preminuo je u petak u bolnici od posledica teškog zapaljenja pluća, saopštio je predsednik njegove fondacije za DPA.

Godine 2010. “Ginisova knjiga rekorda” proglasila je Tapu Magara najmanjim živim tinejdžerom muškog pola. Kasnije mu je dodeljenja titula najmanjeg pokretnog muškarca na svetu. Jedini niži od njega je Džunri Balaving sa Filipina, koji drži rekord kao “najniži nepokretan muškarac” na svetu. On je sedam centimetara niži nego što je bio Tapa Magar (59,93 cm), ali je zbog bolesti kostiju vezan za postelju.

 

Kagendrini roditelji su odmah videli da je njihov prvorođeni sin drugačiji:

- Bio je tako mali da je mogao da stane na dlan i bilo nam je veoma teško da ga okupamo jer je tako mali - izjavio je njegov otac.

Tapa Magar bio je patuljastog rasta i živeo je s roditeljima u gradu Pokara, u centralnom delu Nepala.

PROČITAJTE: U PARIZU SRPSKI DEČAK PRETUČEN U ŠKOLI: Udarali ga jer nije želeo da skine LANČIĆ SA KRSTOM!

Živeo je 27 godina, a kao najmanji pokretni muškarac na svetu proputovao je desetak zemalja sveta i gostovao na televiziji u Evropi i SAD.

- Život može biti veoma težak kada ste teški svega šest kilograma i ne uklapate se u svet koji je prilagođen osobama prosečne visine - pisalo je na sajtu “Ginisove knjige rekorde”.

- Ali Hagendru nizak rast nije sprečio da napravi najbolje što je mogao od svog života.

(BalkansPress / Izvor: Espreso)

Scroll to top