BalkansPress

Dobro došli!

Ka obalama Japana plove misteriozni brodovi puni ljudskih kostura, kako bi se sumnjivi teret koji prevoze potpuno istražio, vlasti su stepen bezbednosti podigle na najviši nivo.

Na jednom od brodova su pronađeni kosturi trojice muškaraca, a zanimljivo je da ovo nije prvi takav slučaj u poslednjih nekoliko nedelja. Još se ne zna odakle stižu brodovi sa ljudskim kostima, ali stručnjaci sumnjaju na Severnu Koreju. U ruci jednog od muškaraca pronađenih na brodu bio je severnokorejski novac.

 

Pronađena su tela osmorice muškaraca, već u fazi raspadanja, a prošle nedelje policija je spasila neidentifikovane muškarace, sa drvenog broda. Jedan od njih je rekao da su se Japanu približili jer im se brod razbio tokom pecanja.

POGLEDAJTE: 

Prema rečima Satora Mijamota, profesora na Univerzitetu Seigakuin, broj brodova koji se iskrcaju na obali Japana porastao je od 2013.

- Kim Jong Un je odlučio da ojača ribarsku industriju kao način povećanja prihoda za vojsku. Koristili su stare brodove na čijem čelu je bilia vojska, ljudi koji nemaju saznanja o ribolovu, tako da će se ovo nastaviti - navodi Mijamoto.

 

U četvrtak je japanska obalska straža izvukla brod u blizini otoka Hokaido, a na njemu je bilo desetero muškaraca iz Severne Koreje koji su rekli da su se sakrili kod ostrva zbog lošeg vremena.

Japanske vlasti su najavile pojačano obezebđenje kako bi se ovakvi sumnjivi dolasci brodova sprečili.

Pogledajte video

(BalkansPress / Dnevno.hr)

Scroll to top