BalkansPress

Dobro došli!

Sigurno ste do sada imali prilike da se susretnete sa najrazličitijim pojavama promene pola - posle svega, u Srbiji su ovakvi zahvati sve češći i nakon decenija ćutanja, sve ovo konačno prestaje da bude tabu tema.

Međutim, ono za šta do sada niste čuli je porodica koja će svoje dete odgajiti tako da bude OSOBA, a ne dečak, kao što to gotovo svi rade.

Pored toga, mama je tata, tata je mama...i još neko ima određenu ulogu. Uostalom, pogledajte i sami kako sve to izgleda

Britanci Luis i Niki Draven iz Midlesburgha osnovali su prvu polno neutralnu porodicu, odgajajući svoje dete baš u tom duhu. Dečak Star Cloud ima četiri godine i od svojih roditelja dobio je jedan jedini savet - "da se ne trudi previše biti muško".

 

Majka Luis rođena je kao muškarac, ali je zahvaljujući hormonskoj terapiji postala je žena. Otac Niki je panseksualac rođen kao žena. Upoznali su se na LGBT skupu 2011. godine.

Panseksualnost je seksualna orijentacija koju karakteriše seksualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama bez obzira na njihov pol ili rodni identitet.

- Niko od nas se ne zamara kako je rođen, već želimo da budemo ono što osećamo. Tako odgajamo i naše dete, kaže tata Niki (30).

 

Dečaka odgajaju da bude "osoba", a ne "dečak". Tako se on šminka, igra s lutkama i nosi mušku i žensku odeću. U septembru će krenuti u školu noseći uniformu s ružičastim čarapama.

- Nikad mu nismo rekli da je dečak, već da može biti što god želi. Voli Barbike i bajke, ali i igračke namenjene muškoj deci, kaže majka Luis (31).

U prošlosti su imali problema s tim kako će ih okolina prihvatiti, ali danas je porodica prihvatila samu sebe i uživa u životu.

Scroll to top