Izraelska država je ustrojena kao parlamentarna demokratija, pojedini delovi ove države se smatraju “svetom zemljom” za jevreje, hrišćane i muslimane, ali uprkos tome neke činjenice o Izraelu i te kako uznemiravaju javnost, a Izrael ne želi da bilo ko zna za njih.

Od 14.2 miliona jevreja, koliko ih je izbrojano u popisu građana, samo manjina od 45% živi na tlu države Izrael.

Palestinci su građani drugog reda, međunarodna zajednica u potpunosti ignoriše svakodnevne napade na palestince i njihovo periodično ubijanje.

 

Iako je 75% izraelaca jevrejske vere, 21% domaćih Arapa ima ograničena građanska prava, te ne može prodavati i kupovati zemljište na tlu samog Izraela. Izraelski režim periodično stvara opravdanja za masovna ubistva Palestinaca, iako se takve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, niko na to ne reaguje.

Izrael ima najveću stopu nataliteta u zapadnjačkom svetu, svaka Izraelka u proseku rodi troje dece.

Izrael se širio na teritorije Palestine od kraja Drugog svetskog rata, ostaci Palestine na desnom kraju slike prikazuju stanje na terenu 2012. godine, no danas je stanje još gore. Procjenjuje se kako će u narednih nekoliko godina ostati samo područje gaze i Betlehema pod palestinskom upravom.

1-gubitak-zemlje-velika

Izrael je omogućio ilegalno raseljavanje i protjeravanje Palestinaca te naseljavanje pola milijuna židovskih građana na područja okupirane Palestine, ponajviše na Zapadnoj obali te u istočnom Jeruzalemu, kako bi onemogućio UN u osnivanju države Palestine.

1dimona

Kontrolna soba nuklearke Dimona koja se nalazi u pustinji Negev, snimljena od strane nuklearnog tehničara Mordehai Vanunua koji je kasnije otet i zatvoren zbog odavanja državne tajne o stvaranju nuklearnog oružja i unutrašnjosti nuklearke u kojoj se nalaze centrifuge za obogaćivanje radioaktivnih materijala.

Izrael je jedina nedeklarisana nuklearna sila s tajnim nuklearnim arsenalom od preko 400 nuklearnih bojevih glava. Ona nije deo niti jedne međunarodne organizacije za kontrolu nuklearnog oružja te nije potpisnica UN-ovih konvencija o nuklearnom oružju, zbog toga ne podleže međunarodnim inspekcijama i standardima o stvaranju, korišćenju, skladištenju i rashodovanju nuklearnog oružja. Uprkos stalnom prozivanju Irana, ova zemlja odobrava IAEA kontrolu svog nuklearnog arsenala, dok Izrael koji najviše kritikuje Iran to nikada nije dozvolio.

Predsednik Barak Obama je, noseći tradicionalnu židovsku yarmulku 22.05. 2015., utvrdio kako je on osoba najviše nalika jevrejima koja je ikad sedela u Ovalnom kabinetu, možda je to razlog zbog čega Izrael od Obamine administracije dobija 11 miliona dolara dnevno.

Američki poreski obveznici svakodnevno poklanjaju preko 11 miliona dolara Izraelu na ime ugovora koje su potpisale američke i izraelske vlasti. To znači da iz novčanika svakoga američkog građana 408,40 dolara na godinu pređe u budžet Izraelske vlade.

Ne jevrejski izraelski građani imaju posebnu vrstu automobilskih registracija kako bi ih policija i vojska mogle bolje pratiti.

Po poslednjoj objavljenoj statistici, Izrael je najopasnije mjesto za život ljudi jevrejske vere, najsigurnija mesta za život su Britanija, Francuska, Amerika i Kanada, pa ipak premijer Benjamin Netanjahu je nedavno pozvao evropske jevreje da se “vrate” u Izrael jer Evropa više nije sigurno mesto za život jevreja.

 

Nemačka kancelarka Angela Merkel je nedavno prodala Izraelu super moderne podmornice klase Delfin s kojima Izraelci mogu izvršiti nuklearni napad na bilo koju obalnu zemlju zahvaljujući sposobnosti nošenja krstarećih nuklearnih projektila.

Podmornice klase Delfin su puno jače i naprednije od bilo čega u sastavu ratne mornarice Britanije, Francuske i drugih evropskih zemalja. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je nakon prijema pete podmornice ove klase zaključio kako je Izrael sada sposoban zadati udarac svima onima koji žele nauditi njegovoj državi. Svaka podmornica je koštala 500 miliona dolara, Nemačka vlada sufinansirala jednu trećinu cene. 

Otac današnjeg premijera Benzion Netanjahu je bio lični asistent Vladimira Zabotinskyja, osnivača Irguna, revizionističke cionističke paravojne organizacije koja je 22.07.1946. napravila bombaški napad na hotel Kralj David u Jerusalimu u kom je ubijena 91 osoba, dok je 46 ranjeno, ista grupa je napravila masakr u Deir Jasinu 09.04.1948. kada je hladnokrvno ubijeno 107 seljana Arapa uključujući žene i decu.

Izraelsko vojno vazduhoplovstvo i ratna mornarica su 08.06.1967. bombardovali i torpedovali američki ratni brod USS Liberti u istočnom Sredozemlju u delu internacionalnih voda, ubijajući pri tome 34 mornara i ranjavajući 171 osobu. Uprkos prvom pokušaju Izraela da prebaci krivicu na druge, nakon 26 godina ćutanja, kongresnik Paul N. Pit MekKloski je naveo kako su Izraelci priznali svoju krivicu, ali da je Vašingtonska administracija odbila otvoreno optužiti Izrael zbog straha od neželjene reakcije.

Izrael trenira i oprema iranske teroriste uglavnom iz grupacije pod nazivom Mudžahedin-e Kalk (MEK) koji trebaju poslužiti za svrgavanje legalno izabrane Iranske vlade, te za stvaranje pometnje u društvu uz ubijanje visoko rangiranih političara i naučnika. Od tih terorista koji imaju lažne iranske dokumente dolaze svi navodni špijunski podaci kako Iran teži izgradnji atomske bombe.

Izrael ima direktne veze s Islamskom državom te leči ranjene teroriste u svojim bolnicama i na svoj trošak. Osim terorista u izraelskim bolnicama se leče i članovi porodica džihadista. Svi džihadisti se u Izrael dovode uz pomoć izraelskih komandosa, vojske i vojnih medicinskih službi.

1-smrt-neduc5bene-djece-democid

Psihopate uzrokuju smrt miliona nedužnih ljudi, najpoznatiji primer krajnje psihopatije su democidi – ubijanje civila u mirnodopskim uslovima. 

Bivši premijer Ariel Šaron je od strane izraelskog odbora za pitanje genocida proglašen “direktno i lično krivim” za masakre u libanskim mestima Sabra i Shatila gde je ubijeno nešto manje od tri hiljade nevinih Palestinaca, uključujući žene i decu. Između 16. i 18. septembra 1982. proizraelski falangisti iz libanske hrišćanske milicije pod naredbom Ariela Šarona tadašnjeg Ministra odbrane Izraela i uz vojnu pomoć Izraelske vojske, upadaju u ova dva izbeglička logora te sekirama i streanjem ubijaju na hiljade Palestinaca. Šaron je napad na ova mesta uzrokovao s optužbom da Palestinci u svojim redovima čuvaju teroriste iz PLO-a. Uprkos ratnim zločinima Šaron je nakon ostavke u Ministarstvu odbrane postao premijer, te je nakon smrti 2014. pokopan sa svim počastima.

Izraelska vojska koristi zabranjeno hemijsko oružje na Palestincima u obliku kasetnih bombi i projektila s belim fosforom koje automatski izgaraju ljudsko telo, te projektile s bojevim punjenjem pod nazivom DIME ili Dense Inert Metal Explosives u čijem sastavu se uglavnom nalazi tungsten, izrazito kancerogen metal koji uzrokuje mljevenje organizma nakon eksplozije projektila, pa ranjenici uglavnom završe kao 100% invalidi (ako prežive udar) jer im eksplozije bukvalno raznesu ekstremitete.

(Izvor: Revolucija)

 

Scroll to top