BalkansPress

Dobro došli!

Medicinski istraživač Bing Liu (37), koji je navodno bio „na pragu veoma značajnog“ otkrića u vezi s korona virusom, nađen je mrtav prošlog vikenda u Pensilvaniji. Kako je saopštila Uprava za sudsku medicinu Okruga Alegeni, beživotno telo nađeno je u u subotu u njegovom domu u Rosu, severno od Pitsburga, a pogođen je iz vatrenog oružja u glavu u vrat, grudi i noge.

PROČITAJTE: NAJHRABRIJI TRAMPOV POTEZ - OBJAVIO RAT: Podigao tužbe protiv Soroša, Gejtsa, Bajdena, Klintonovih…

Sat nakon što je nađeno njegovo telo, u kolima oko kilometar dalje nađeno je i telo muškarca po imenu Hao Gu (46).

Brajan Kolhep, policijski inspektor opštine Ros, izjavio je za "Asošijeted pres" da se pretpostavlja „da su muškarci bili međusobno povezani“. Motiv ubistva je za sada nepoznat, kao i odnos između dvojice muškaraca, navodi Yahoo.com.

 

Kako prenosi triblive.com, pozivajući se na policiju u Rosu, verovatno je reč o ubistvu i samoubistvu. Policija sumnja da je Liua ubio Hao Gu (46) iz Pitsburga, koji je potom izvršio samoubistvo tako što je sebi pucao u glavu, ali još nije objavljeno zvanično saopštenje.

- Muškarci su se poznavali. Indicije navode na zaključak da je muškarac iz kola pucao i ubio muškarca u kući, a zatim seo u automobil i oduzeo sebi život – izjavio je Kolhep.

PROČITAJTE: VEDRANA RUDAN: Ja se ne bojim koronavirusa, OČEKUJE NAS MNOGO VEĆI PROBLEM!

Liu, koji je doktorirao računarske nauke na Nacionalnom univerzitetu Singapura, bio je naučni saradnik Univerziteta "Karnegi Melon", pre nego što je postao naučnik-saradnik Medicinskog fakulteta Univerziteta u Pitsburgu.

U saopštenju univerziteta navodi se da je bio izvanredan mentor i uspešan naučnik, koji je bio koautor više od 30 studija, pri čemu mu je specijalnost bila sistemska biologija.

- Bing je bio na pragu veoma značajnog otkrića za razumevanje ćelijskih mehanizama na kojima se zasnivaju infekcija virusom SARS-CoV-2 i komplikacije povezane s njom. Potrudićemo se da završimo ono što je započeo kako bismo odali priznanje njegovom izvanrednom radu na polju nauke – navodi se u saopštenju univerziteta.

Scroll to top