BalkansPress

Dobro došli!

Ova mama zatražila je od svoje kćerke da istisne sav sadržaj zubne paste na tanjir, a kada je završila zamolila je da pastu vrati u tubu. Frustrirana devojčica ubrzo je počela uzvikivati kako to nije moguće i naučila najvažniju životnu lekciju.

“Sačekala sam da se umiri, pa sam joj rekla: Zapamtićeš ovaj tanjir zubne paste do kraja svog života. Tvoje reči imaju veliku moć. Sada, kada krećeš u novi razred, imaćeš prilike da iskoristiš svoje reči kako bi povredila, omalovažila ili uvredila druge. Takođe ćeš imati priliku da iskoristiš svoje reči da bi nekoga nadahnula ili iskazala ljubav.

 

S vremena na vreme ćeš izabrati pogrešan put. Baš poput paste za zube, onog trenutka kada reči izađu iz tvojih usta, ne možeš više da ih vratiš. Zato ih koristi pažljivo. Odluči svakoga jutra da ćeš biti poznata po svojoj nežnosti i saosećanju. Nikad nećeš zažaliti što si odabrala ljubaznost”, napisala je ova mama. 

Ove reči nisu samo imale snažan uticaj na njenu kćer, već su doprle do miliona drugih ljudi. Njen Fejsbuk post je za svega nekoliko dana podeljen oko 700.000 puta i dobio otprilike sličan broj lajkova.

Ljudi širom sveta oduševljeni su ovom važnom životnom lekcijom i veruju da bi svi trebalo da je nauče napamet.

Scroll to top