Mudra priča koja će vam otvoriti oči.

Učiteljica je zamolila svoje učenike da svako od njih donese nekoliko jagoda u školu u plastičnoj kesi s napomenom da: koliko osoba mrzi, toliko jagoda treba doneti.

PROČITAJTE: Život ti uvek vraća ono što daješ (POUČNA PRIČA za 30 sekundi)

Sledeći dan sva su deca donela svoje jagode s imenima. Neki su imali dve, neki tri, neki pet, a neki čak i 20 jagoda. Učiteljica im je tada rekla da te jagode moraju nositi sa sobom gde god da idu i to pune dve nedelje.

 

Kako su dani prolazili, učenici koji su imali veći broj jagoda počeli su se žaliti da im je preteško i da je miris nepodnošljiv. Po završetku prve nedelje učiteljica je učenike upitala: "Kako ste se osećali tokom ove nedelje?" Deca su se samo žalila, a učiteljica im je rekla:

*Foto: Profimedia

"To je vrlo slično onome što nosite u srcu kada ne volite neke ljude. Mržnja čini srce bolesnim, a vi tu mržnju nosite svuda sa sobom. Ne možete podneti miris pokvarenih jagoda… Zamislite kako onda mržnja i ogorčenost utiču na vaša srca kada ih nosite u sebi svakog dana".

Srce je predivan vrt, koji treba svakog dana čistiti od korova. Oprostite onima koji su vas naljutili. Tako u svome životu stvarate prostor za dobre stvari. Postanite slađi, a ne gorči. Motivišite druge da očiste svoje srce.

Scroll to top