BalkansPress

Dobro došli!

Za retrogradno kretanje Merkura već su uglavnom svi čuli ili osetili na svojoj koži. Merkur je zadužen za misli, komunikaciju, transport, ugovore, pregovore, potpise, kraća putovanja, pošte, trgovinu, kupovinu itd. Ovo je treći retrogradni Merkur u ovoj godini.

Ovaj retrogradni Merkur u Škorpiji mnogim osobama daje oštrinu, tajnovitost, sumnjičavost, skeptičnost i mnogo je teško da vas neko ubedi u suprotno mišljenje, prenosi Lovesensa. Uticaj retrogradnog Merkura je dosta prikazan u vašoj ličnoj natalnoj karti kroz koje polje tranzitira, koje planete pokreće i kakvi su mu aspekti? Ako na vas ne utiče onda možete primetiti kako utiče na ljude oko vas u okruženju.

Najbolje je sve da završite pre 31. oktobra, ako nešto potpisujete, trgujete, prodajete, kupujete, idete na kraći put itd. Uglavnom ovaj retrogradni Merkur može doneti kašnjenja, lošiju sreću, nesporazume, krađu ili gubitak ličnih stvari, kvarova. Mnoge osobe popravljaju kvarove za vreme retrogradnog Merkura. Najsigurnije je da pripazite za sve što je pod vladavinom Merkura dok on ne krene direktno od 20. novembra možete sve pokrenuti. Dok je retrogradan razmišljajte, planirajte, pa tek posle odlučite. 

 

OVAN kod vas će tranzitirati kroz vaše osmo polje što bi trebalo da neke stvari dobro iskomunicirate. Mnogi Ovnovi mogu da imaju svest i pokretanje neke motivacije. Transformacija je gotovo sigurna završetak nekih stvari i nova planiranja. Sada nije vreme da upravljate tuđom imovinom niti da podižete kredit. Ako imate teže aspekte onda može doći do žestoki svađa pa se kontrolišite. Osobe koje se bave politikom treba da budu oprezne kada je komunikacija u pitanju.

BIK kod vas će tranzitirati kroz vaše sedmo polje partnerskih odnosa. Svakako da treba imati svest o ljudima generalno. Mnogi Bikovi sada mogu imati nesporazume. Sada se traži iskrenost i poštenje u vašem braku ili u partnerskim odnosima na poslu. Pojedini Bikovi mogu imati problema u javnosti ili da im neko priča neistinu. Ako imate dosta pozitivan aspekt, onda se mnoge stvari mogu dešavati u javnosti pozitivne dok negativan aspekt nosi gunđanje i svađe pa se primirite.

BLIZANCI kod vas se dešava u vašem šestom polju posla svakodnevni obaveza, zdravlja i kako je to vaš vladar onda trebate dobro paziti na te oblasti. Ne preporučuje se da nešto kupujete što je veće ulaganje novca. Neki teži aspekti mogu da izazovu veliku brigu i stres što može poremetiti vaše zdravlje. Psiha može biti uzburkana i da osećate nemir i nervozu. Uglavnom ovo polje donosi svest o radu koji se bazira većim delom na intelektualni rad.

 

RAK kod vas se ovaj Merkur dešava u vašem petom polju dece, ljubavi, zadovoljstva, kreativnosti. Mnogi Rakovi u ovom periodu mogu biti zaokupljeni sa svojom decom dok neki mogu biti usmesreni na ljubav. Sve što ste planirali da pokrenete najbolje je da to uradite pre 31. oktobra ili posle 20 novembra. Ovde Merkur daje veliki govornički dar pa ako ste ljuti ili želite nešto da isterate na čistac dobro pazite da se ne posvađate sa decom ili partnerom u ljubavi.

LAV kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem prirodnom četvrtom polju što je polje porodice i doma. Mnoge Lavove će interesovati porodica kako šira tako i bliska. Mogu se dešavati neke promene koje su vezane za neke nove početke kada je porodica u pitanju. Neke neistine mogu sada ugledati svetlost dana. Sada nije vreme da kupujete ili prodajete nekretnine. Mogući su iznenadni gosti ili neki rođak da vas poseti. Pojedini Lavovi mogu negde da otputuju ili da rade nešto van kuće.Izbegavajte svađe u porodičnim krugovima.

DEVICA kod vas se dešava u vašoj prirodnoj trećoj kući što je vladar Merkur. Sve što treba da se piše, šalju poruke, mejlovi, dobro treba da pazite. Mnoge Device sada treba dobro da pregovaraju, a završe i potpišu šta treba za vreme direktnog Merkura pre 31. oktobra ili posle 20. novembra. Moguće su greške, kašnjenja pa pomeranje rokova. Pojedine Device mogu imati problema sa nemirom, nervima posebno ako vam je aspekt negativno aspektovan onda ste se preopteretili obavezama, a vaše žrtvovanje sada je prevršilo svaku meru.

 

VAGA kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura dešava u vašem drugom polju finansija. Sada je uključeno razmišljanje i svest o vrednostima i novcu. Mnoge Vage mogu sada da se usmere na biznis i novac koji ako imate loš aspekt može izostati ili kasnit. Nikako se sada ne preporučuje da ulažete u nešto vaš ili tuđi novac. Ne brzajte sa odlukama jer vam mnogo bolji i uspešniji period predstoji od 20. novembra pa napred. Vi svakako imate teži period zbog Saturna i Plutona iz Jarca već duži vremenski period. Pazite na dogovore i komunikaciju.

ŠKORPIJA kod vas će tranzitirati retrogradni Merkur u vašem prvom polju. Velika radoznalost izražen ego će biti izraženi ovih dana. Vi stavljate sebe u prvi plan i vaše mišljenje je usmereno samo na JA. Kako volite sami da se izražavate sada treba da pazite da vam jezik ne bude brži od pameti. Vaša snažna inteligencija sada može biti malo u disbalansu posebno ako imate neki aspekt koji je lošiji.Pojedine Škorpije će pristupati svim komunikacijama sasvim racionalno.

STRELAC kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem dvanestom polju psihe ,tajni ,duhovnosti pa će u tom smeru da se ponovo preslišavate gde se može uključiti vaša podsvest. Mnogi Strelčevi mogu da budu u ovom periodu dosta tajnoviti i da se krenu zanimati za ekstrasenzorne sposobnosti. U ovom polju Merkur može da otkrije dugo čuvanu tajnu. Pojedine osobe mogu imati problema sa psihom posebno ako već imaju u svom horoskopu lošiji aspekt.Najbolje je da se primirite i povučete.

 

JARAC kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem jedanestom polju koje je zaduženo za prijatelje, udruženja, zajednice, klubove, nade, želje i planove. Sada će biti važne grupe udruženja pa će se voditi razni dogovori pregovori. Ako planirate da oformite neku grupu sada radite na tome i ozvaničite posle 20. novembra. Pojedini Jarčevi ako imate neskladan aspekt mogli bi imati probleme sa prijateljima čak i neke skandale. Izbegavajte svaki vid kritikovanja, cinizma nepraktičnosti. Mnogo su vam važni prijatelji pa ih sačuvajte u ovom periodu.

VODOLIJA kod vas se ovaj retrogradni Merkur dešava u vašem desetom polju karijere, jednog roditelja, autoriteta. Vi sada usmeravate svoje misli o tome kako da se ostvarite i dođete do pozicije i uspeha. Borba u mislima se vodi oko toga kako da držite pažnju dok govorite i prenesete drugima svoje znanje i umeće. Pojedine Vodolije koje imaju teže aspekte mogu biti neprincipijelne i sklone mahinacijama da bi ostvarile ličnu korist. Potrebno je da dobro pazite ako ste u nekim pregovorima za karijeru. Izbegavajte da se hvalite da drugi ne iskoriste vaše ideje. Ostvarenja su moguća posle 20. novembra.

RIBE kod vas se dešava ovaj retrogradni Merkur u vašem devetom polju što je zadužen za viša obrazovanja, filozofiju, religiju, inostranstvo strance. Pojedine Ribe bi sada mogle da imaju pomeranja i odlaganja kada je u pitanju putovanje, učenje ili da im ide loše kada polažu ispite ili nešto rade. Ako imate lošiji aspekt u natalnoj karti onda se problemi mogu zadesiti i sa rođacima pa izbegavajte konflikte svih vrsta .

(Autor: Željka Knežević / Izvor: Glossy.espreso.rs )

Scroll to top