BalkansPress

Dobro došli!

Usred izveštaja da je Kim Džong-un u komi, stručnjaci sugerišu da je severnokorejski vođa „mrtav“, a njegova sestra Kim Jo-jong sledeća na redu koja će preuzeti uzde ove zemlje.

Kim Džong-un je mrtav, a njegova sestra Kim Jo-džong sledeća je u redu koja će preuzeti uzde od zemlje, izjavio je ekspert nakon izveštaja da je lider Severne Koreje bio u komi.

Međutim, bivši pomoćnik pokojnog predsednika Južne Koreje Kim Dae-jung, Čang Song-min, nedavno je rekao da veruje da je Kim Džong-un bio u komi, ali da "njegov život nije završen".

PROČITAJTE: ZAVRŠEN PROTEST U MINSKU, LUKAŠENKO: Beže kao pacovi (VIDEO)

 

Njegovi komentari usledili su nakon što su se glasine o smrti severnokorejskog lidera počele pojavljivati kada ga nekoliko nedelja niko nije viđao u javnosti.

Dok su glasine o severnokorejskom lideru nastavile da se odigravaju pre nekoliko nedelja, zemlja je objavila snimke lidera koji prisustvuje zvaničnim programima.

"Procenjujem ga da je u komi, ali njegov život se nije završio", rekao je Čang Song-min. Međutim, stručnjak je sugerisao da je "Kim Džong-un mrtav".

Kim Džong-un

*Kim Džong-un, Foto: AP/Tanjug

Novinar, Roj Kalej, koji je putovao zemljom, rekao je da veruje da je Kim Džong-un mrtav. Takođe je istakao da bi Severna Koreja i dalje mogla da bude nejasna u pogledu zdravstvenog stanja Kim Džong-una usled velikih operativnih promena u zemlji.

Količina informacija ili dezinformacija koja se objavljuje javnosti u Severnoj Koreji ukazuje na to da se događa nešto veliko, rekao je on, dodavši da ta država nikada nije specifična u otkrivanju informacija javnosti kada je reč o Kim Džong-unu ili drugim liderima.

 

Takođe se seća vremena kada je Kim Kim Džong-il umro. Informacija je data mesecima nakon njegove smrti. Rekao je da će stvar biti razjašnjena kada njegova sestra preuzme dužnost nad državom.

Autorka Rut En Moti nedavno je sugerisala da je Kim Džong-unu potrebna pomoć pri hodanju. Takođe je rekla da je Kim Džong-un "ozbiljno nezdrav" jer je "prilično pretežak".

Kim Džong Un

*Kim Džong Un, Foto: Tanjug / AP

PROČITAJTE: UŽAS U PROKUPLjU: Srednjoškolke namamile dečaka zbog seksualnih usluga, odmah zažalio što je došao

U međuvremenu, špijunska agencija Seula saopštila je da je stres zbog upravljanja državnim poslovima uzrokovao da Kim nedavno prenese neka svoja ovalšćenja na izabranu grupu visokih zvaničnika, uključujući njegovu sestru Kim Jo Džong, koja je sada uglavnom uključena u oblikovanje politike prema Vašingtonu i Seulu.

Poslanik Ksa Tae-Kjung rekao je da zvaničnici Nacionalne obaveštajne službe insistiraju na tome da vlast Kim Džong-una nad njegovom zemljom ostaje apsolutna. Nema znakova da Kim ima zdravstvenih problema ili sprema sestru kao svoju naslednicu.

Scroll to top