BalkansPress

Dobro došli!

"Za dom spremni" izrekao je Mato Bubaš u subotu na kraju svog govora na svečanoj sednici povodom Dana opštine Voćin. Bubaš je predsednik Odbora za hrvatske branitelje iz Virovitičko-podravske županije i jedan od četvoro nagrađenih koji su na sednici dobili zahvalnicu Opštine. Izrekao je to pred virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i izaslanikom predsednika Hrvatskog sabora Josipom Đakićem, koji je i predsednik udruženja veterana HVIDRA.

PROČITAJTE: ANŽEJ DUDA DO SRŽI PONIZIO KOLINDU I HRVATE! Ovako je PREDSEDNIK POLJSKE pokazao predsednici Hrvatske gde joj je MESTO(VIDEO)

 

Nakon toga, svi su ostali da sede kao da se ništa nije dogodilo, dok su sednicu demonstrativno napustili Srbi. U razgovoru za zagrebačke "Novosti" Igor Pavković, koji je dožupan iz redova srpske manjine, kaže da su svi bili zgranuti kada je Bubaš izvikivao ustaški pozdrav.

-Mi Srbi smo se pokupili van, nije dobio aplauz, a stotinak prisutnih je gledalo u pod.

*Kitarevićeva tvrdi da je "Za domspremni" nesporno / FOTO: AP

Organizatori su želeli Srbe vratiti u dvoranu, ali su to oni odbili. Pavković kaže da je kasnije razgovarao sa Matom Bubašom, rekavši mu da je to isto kao da je svastiku crtao na jevrejskoj sinagogi, a ovaj mu je odgovorio da "Za dom spremni" nije ustaški pozdrav, već stari hrvatski.

-Predsednica to kaže - rekao je Bubaš.

(BalkansPress / Izvor: Novosti)

Scroll to top