BalkansPress

Dobro došli!

Predsednik opozicione Narodne stranke Vuk Jeremić izviždan je večeras na protestima ispred Skupštine Srbije kojima je pokušao da se priključi. Jeremić je praktično oteran sa stepeništa ispred Doma narodne skupštine, a primio je i udarac u glavu.

Jeremić je, naime, oko 23 sata došao ispred Skupštine Srbije da se pridruži demonstrantima koji protestuju zbog najavljenog uvođenja policijskog časa ovog vikenda. Demonstranti su Jeremiću vikali "Odlazi, odlazi!", a ništa bolje niisu prošli ni drugi politički predstavnici koji su se pojavili na protestima.

PROČITAJTE: SVI PRIZORI HAOSA OD NOĆAS Dramatične slike sukoba na ulicama Beograda (FOTO)

Jeremić se, kako prenose beogradski mediji, najpre popeo na stepenice ispred Skupštine, gde ga je sačekala grupa mladića i rekla mu da tu nije dobrodošao i da siđe.

Kad se spustio na plato, dočekalo ga je nekoliko građana, koji su ga žestoko kritikovali: "Idite među narod, a ne na vrh stepenica! Vodite nas u propast, vi ste i doveli ovoga..." , "Idi u Ameriku"...

Demonstrantni su više puta ponovili da ne žele da u svojim redovima vide bilo kog političara, a u trenutku kada se Jeremić približio vratima skupštine kako bi im pružio podršku, okupljeni su ga praktično oterali.

Demonstranti koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa u Beogradu.

PROČITAJTE: TRAŽE DA SE SRBIN POVUČE: "Njegova donacija bolnicama me ne zanima, Novak Đoković mora da ode!"

U atmosferi koja je sve vreme na ivici ozbiljnih incidenta letele su limenke i baklje, a u više navrata jer policija bacala suzavac. 

Zbog najave predsednika Aleksandra Vučića da će u Beogradu biti iznova uveden policijski čas, ispred Skupštine Srbije večeras je organizovan protest.

Scroll to top