BalkansPress

Dobro došli!

Građevinari u Srbiji će od utorka 21. aprila početi da rade "punom parom", a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, izjavio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE: Ako ste pomislili da su vanzemaljci: Evo koje odgovoran za pojavu svetlećih objekata na nebu Balkana (VIDEO)

Vučić je rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja. Vučić je rekao da će građevinari od utorka moći da krenu da rade "punom parom", i u visokogradnji i u niskogradnji, ističući da u Srbiji ima mnogo projekata.

 

Odmah posle Uskrsa počeće i otvaranje gotovo svih zanatskih radnji, vulkanizerskih, automehaničarskih, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje se da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra. Kako kaže, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

PROČITAJTE: MORA LI GAZDA DA MI ISPLATI 30.000 OD DRŽAVE Dobijeni minimalac u jednom slučaju može da bude i dodatak na platu

Kako kaže, u roku od 7 do 10 dana, parlament će obezbediti da svi dobiju vizire, maske, i dezinfekciona sredstva i da se zakaže sednica Skupštine Srbije.

- Ako krene lošije, povući ćemo mere, rekao je Vučić.

On je najavio i da će u utorak obići rusko gradilište kod Čortanovca.

- Krenućemo da radimo punom parom da bismo našim investicijama uspeli da sačuvamo viši nivo BDP nego što je rekao MMF, a MMF je rekao da ćemo da budemo najbolji u Evropi", rekao je Vučić.

Scroll to top