BalkansPress

Dobro došli!

Odgovarajući na novinarsko pitanje, da li među migrantskom populacijom u Srbiji ima zaraženih koronavirusom, pokrajinski sekretar za zdravstvo AP Vojvodine dr Zoran Gojković je odgovorio, da su se u migrantskim kampovima vršila testiranja i da do sada nema pozitivnih na koronavirus. Ukoliko ih bude, tretiraće se i lečiti kao i bilo koji drugi građanin Srbije, dodao je Gojković.

Komeserijat za izbeglice i migracije je saopštio da su neistinite informacije koje kruže društvenim mrežama i na pojedinim portalima, da se migranti pod okriljem noći razvoze po Srbiji.

PROČITAJTE: Ovo su DOBROTVORI iz Švajcarske kojima je Vučić odao priznanje: Zoran i Ivana poklonili Srbiji 3 respiratora

Od uvođenja vanrednog stanja 15. marta zbog pandemije korona virusa svi migranti koji su se zatekli na teritoriji Srbije, a bili su van prihvatnih centara, smešteni u centre koje od tada obezbeđuje Vojska Srbije.

„Zbog ulaska tih migranata u sistem, njihov broj u centrima je porastao i na današnji dan (subota, 4. april) iznosi 8.703“, navodi se u saopštenju Komesarijata.

Scroll to top