BalkansPress

Dobro došli!

Pravni tim Marije Lukić predložio novog svedoka, koji je 2003.godine prijavio Jutku za navodne veze sa maloletnicama. Odbrana kaže da će punomoćnik oštećene sada pridodati i babe u celu priču.

Današnji prekid suđenja Milutinu Jeličiću-Jutki, okrivljenom za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje, pravni tim oštećene Marije Lukić ocenjuje kao novu opstrukciju odbrane bivšeg predsednika opštine, dok advokati odbrane,koji su zatražili izuzeće postupajućeg sudije, predsednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu, tvrde da druga strana politizuje ceo slučaj,a da su zahtev za izuzeće zatražili zbog pristrasnosti.

PROČITAJTE: NOVI DETALJI UBISTVA U ZAJEČARU: Otkriveno zbog čega je Slobodan svirepo ubijen!

U sudnici je ipak, bilo zanimljivih dešavanja. Borivoje Borović, punomoćnik oštećene predložio je novog svedoka, koji je, kako iznosi, 2003. godine dao izjavu policiji u Brusu kako je navodno Jutka privodio maloletnice. Tužiocu, odbrani i punomoćniku uručeni su mišljenje i nalaz veštačenja telefona sa kojih je okrivljeni slao lascivne SMS poruke oštećenoj, a sam Jutka se nije pojavio na glavnom pretresu i svoj izostanak obrazložio je bolešću.

 

- Zahteve za izuzeća podneli smo zbog pristrasnosti, a o mišljenju i nalazi veštaka, reč će dati i naš stručni savetnik-iznosi Irena Đorđević, jedna od Jeličićevih advokata, koja je na pitanje da prokomentariše optužbe, koje se odnose na vezu sa maloletnicama, rekla da od punoćnika očekuje da “osim maloletnica doda i babe”.-U sudnici se više ne radi o samom slučaju,već o jednoj političkoj kampanji. Nadam se da će kolega shvatiti da ovo nije kampanja i da politiku treba izmestimo iz sudnice i radimo na utvrđivanju.

Borivoje Borović navodi da je opsturkcija bila očekivana i da je odbrana zatražila izuzeće “očigledno obaveštena o veštačenju koje je za njih nepovoljno”.

- Insistirao sam neuropsihijatrijskom veštašenju Jeličića i u tom smislu predložio svedoka, koji je policiji još 2003. godine prijavljivao okrivljenog za podvođenje maloletnice nekim ljudima - navodi Borivoje Borović. -Te informacije sam dobio iz službene beleške, gde stoji i da je slavio nakon ubistva Zorana Đinđića, te smatram da se radi o patološkoj ličnosti. Te okolnosti treba da rasvetle ličnost Jutke, i ukoliko svedok govori istinu, očekujem od Zagorke Dolovac da pozove Jutku.
Novi glavni ptrese zakazan je za 6. mart,kada se i očekuje da Vrhovni kasacioni sud da svoje mišljenje o izmeštanju suđenja,kao što je to već jednom učinjeno i postupak se iz Brusa preselio za Kruševac.

MARIJA LUKIĆ: OČEKUJEM KRAJ POSTUPKA

Budući da je veštačenje povoljno,očekujem da se 6.marta okonča postupak i iznošenje završnih reči-navodi oštećena Marija Lukić. -Ove njihove načine da opstruišu zaista ne bih komentarisala, jer to traje od samog početka postupka,kako u Brusu,tako i u Kruševcu. Njihovo je da to rade, naše je da se borimo za pravdu.

(BalkansPress / Izvor: Espreso)

Scroll to top