BalkansPress

Dobro došli!

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak danas je bio na Kosovu, gde se susreo sa vrhom ove takozvane države.

On je učestvovao na sastancima kao predstavnik OEBS, a prištinski mediji pišu o tome kako je ponizio kosovske lidere i kosovske “državne” simbole.

PROČITAJTE: DRANJE U CRNOJ GORI: Turistkinji za pregled i previjanje prsta uzeli skoro 500 evra (FOTO)

Naime, premijer Ramuš Haradinaj, zamenik premijera Bedžet Pacoli, učesnik u pregovorima sa Beogradom Fatmir Ljimaj i lider PSD Špend Ahmeti svi su prihvatili uslove koje im je Lajčak isporučio.

 

Naime, Slovak je tražio da se sastanci ne održavaju u zvaničnim institucijama, ili bilo gde gde su istaknuti simboli Kosova. Jedan od svedoka sastanaka rekao je da na njima nigde nije bilo zastave Kosova, pa čak ni na sastanku na kojem je bio Ramuš Haradinaj, koji se sa Lajčakom sastao u jednom prištinskom restoranu.

– Svi uslovi koje je Lajčak postavio su ispunjeni. Čak i onaj da nema simbola Kosova. Sastali su se u restoranu – rekao je izvor.

Pored Haradinaja, sa Lajčakom su se sastali i članovi tima za pregovore sa Beogradom, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, koji su objavili slike sa sastanka na kojima nema državnih simbola Kosova.

PROČITAJTE: U SPLITU SVE VIŠE TURISTA IZ SRBIJE: “Nemamo jezičku barijeru, a imamo puno toga zajedničkog”

Pacoli se sa kolegom iz Slovačke sastao u svojoj luksuznoj kući.

Slovačka je jedna od pet zemalja članica Evropske unije koje nisu priznale Kosovo.

Inače, pre nekoliko dana procurela je informacija da bi baš Miroslav Lajčak mogao da zameni Federiku Mogerini na mestu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Scroll to top